Спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області при в’їзді у місто Козятин виявлено пошкоджений білдорд партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

vinnitsa poshkodzhennya bilborda

Агітаційний білборд з написом «Народовладдя починається з тебе. Солідарність. Блок Петра Порошенка» частково обдертий.

vinnitsa poshkodzhennya bilborda1

Також пошкоджений білборд «Аграрної партії України» виявлено на автошляхуКозятин-Комсомольське.

Згідно статті 157 пункті 2 Кримінального кодексу України зазначено: «Ті самі діяння, поєднані із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна,  погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, або іншим способом, - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років». 

Загалом по Вінницькій області, незважаючи на те, що відповідно до ст. 54 закону«Про місцеві вибори» передвиборча агітація стартує на наступний день після реєстрації кандидатів в депутати чи голів місцевих рад, агітаційну кампанію розпочали «Батьківщина», «Наш край», «Солідарність», «Аграрна партія України», «УКРОП», «Самопоміч», «Народний контроль» та інші. Зокрема, зовнішню рекламу цих політичних сил можна спостерігати на білбордах міста Вінниці та області.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.