В деяких маршрутних таксі міста Суми на рекламних моніторах йдуть передачі про діяльність представників партії «Опозиційний блок», які змагаються за місця як у міській, так і  в обласній раді.

Спостерігач ОПОРИ у п’ятницю, 2 жовтня, зафіксував у маршрутному таксі №15 рекламу партії «Опозиційний блок» на моніторі, який розміщено всередині транспортного засобу.

Зокрема, в рекламі йдеться про те, чому партійці «Опозиційного блоку» вирішили взяти участь у місцевих виборах, окреслено основні положення їх програми, подано пряму мову керівника обласного осередку партії Олександра Стрельченка. В ролику неодноразово з'являвся логотип партії.

Політична реклама в транспортних засобах є порушенням Закону України «Про місцеві вибори». Пункт 6 частини 9 статті 60 цього Закону забороняє «розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

За коментарями звертайтеся:

Ірина Стегній,

прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області

+380663055190,[email protected]

Моніторинг парламенту | Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.