Кіровоградський окружний адміністративний суд 3 жовтня  частково задовольнив позови Кіровоградської обласної організації «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» та Партії пенсіонерів України до Кіровоградської обласної виборчої комісії з вимогою відмінити рішення про відмову в реєстрації кандидатів до обласної ради. Зокрема, суд зобовязав повторно розглянути подання на реєстрацію кандидатів по багатомандатному виборчому округу на виборах до обласної ради від цих партій.

Нагадаємо, 1 жовтня на засіданні Кіровоградської обласної виборчої комісії було зареєстровано кандидатів від 9 партій і відмовлено в реєстрації кандидатам обласних осередків трьох партій. Причини відмови були наступні: Партія пенсіонерів України - неналежне оформлення документів - нотаріального свідоцтва, в якому не зазначена дата засвідчення. Політична партія "Соціалісти" та Всеукраїнське об'єднання  "Свобода" –«внесення грошової застави не відповідно до чинного законодавства». Ті внесли заставу на рахунок казначейства готівкою.

Представники ВО "Свобода" на своєму офіційному сайті заявили, що  вбачають в такому упередженому ставленні до колег по партії з боку ТВК ознаки політичного замовлення і подали до суду. Розгляд справи колегії суддів під головуванням судді Жук був призначений на 11.30, але розпочався о 15.15 і тривав годину. Рішення суду представники сторін та спостерігачі ОПОРИ чекали до 19.00. Рішення по позову Партії пенсіонерів України чекали до 2 ночі 4 жовтня. Цього ж дня в окружному адміністративному суді також розглядали справи про відмову в реєстрації кандидатів до Олександрійської міської ради (відмовлено в реєстрації 76 кандидатам від 6 партій).

4 жовтня Кіровоградська міська виборча комісія на своєму засіданні зареєструвала усі три партії

За коментарями звертайтеся:
Патруль Євгеній, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.