Миргородська міська виборча комісія на своєму засіданні 1 жовтня 2015 року прийняла рішення про відмову в реєстрації двом кандидатам на міського голову Соломасі Сергію Вікторовичу та Соломасі Станіславу Миколайовичу.

 02 10 Myrgorod2  02 10 MyrgorodJPG

Громадянська мережа ОПОРА повідомляє, що незареєстровані кандидати мають однакові прізвища з чинним міським головою Миргорода Соломахою Сергієм Павловичем. Наразі двійники планують оскаржити в судовому порядку рішення виборчої комісії.

У свою чергу працівники виборчої комісії будуть звертатись до прокуратури Полтавської області та до УМВС України в Полтавській області про невідкладну перевірку щодо намагання кандидатів- двійників зареєструватися.

Зазначимо, що згідно частини 1 та 2 статті 6 Закону України “Про місцеві вибори”:

  1. Участь громадян України у місцевих виборах є добровільною. Ніхто не може бути примушений до участі чи неучасті у місцевих виборах.
  2. Місцеви вибори є вільними. Виборцям забезпечуються умови для вільного формування своєї волі та її вільного виявлення приголосуванні.

Громадянська мережа ОПОРА вважає, що дії  з боку “двійників” є введенням в оману виборців , з метою “відтягування” голосів у рейтингових кандидатів, за рахунок спекуляції іменем діючого міського голови та відомого політика.

ОПОРА слідкуватиме за подальшими діями комісії та незареєстрованих двійників.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
poltava@opora.org.ua
 
Анна Мосієнко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380982856796
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.