ОПОРА продовжує інформувати про подання в районах Чернівецької області. Подаємо інформацію про ситуацію в Сторожинецькому, Кіцманському, Вижницькому, Путильському та Герцаївському районах. Комісія 1 жовтня прийняла рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації. Нижче мова йтиме про тих, хто подав документи.

Про списки партій, які подали документи, з інших районів можна прочитати на сайті ОПОРИ.

 

Новоселицький район

Очолити Новоселицьку міську раду хочуть три кандидати: Марія Нікорич, яка йде самовисуванкою (нинішня мер), Віталій Савка (самовисуванець), Галина Бедяк від «Батьківщини».

До Новоселицької міської ради виявили бажання втрапити висуванці від семи партій. Зокрема,

«Наш край», який подав список з 26 кандидатів (перший у списку – Георгій Кіріл), «Солідарність» – 25 (Майя Ракоча), ВО «Батьківщина» – 22 (Едуард Бедяк), Опозиційний блок– 14 (Крестина Гульпак), ВО «Свобода» – 13 (Микола Попадюк), Радикальна партія – 5 (Світлана Нікіта), а також Громадянська позиція подала документи на двох кандидатів в списку на чолі з Галиною Пивнюк.

Більше претендентів до районної ради. Списки кандидатів подали 11 місцевих осередків політичних партій: «Народний контроль» – 23  (перший у списку - Віталій Балта), «Нова держава» –2 (Василь Дармопук), «Наш край» – 36 (Іван Семенюк), «Відродження» –  7 (Іван Каба), УКРОП –  3 (Олена Раца), Партія ветеранів Афганістану – 12 (Петро Раца), ВО «Батьківщина» – 36  (Володимир Георгіца), ВО «Свобода» – 13 (Іван Попадюк), Аграрна партія – 29 (Анатолій Рошка), Опозиційний блок – 23 (Анатолій Гульпак), Радикальна партія –  15 (Едуард Придолоб), «Солідарність» –  36 (В’ячеслав Бежан).

Глибоцький район

Глибоцька виборча комісія отримала списки 255 кандидатів від 11 партійних організацій до районної ради. «Солідарність» подала список з 37 кандидатів з першим в списку Петром Панчуком, ВО «Свобода» - 32 (Ілля Лопуляк), Аграрна партія – 30 (Василь Сидоряк), Радикальна партія – 20 (Артур Пилипенко), «Народний контроль» - 34 (Григорій Ванзуряк),  УКРОП – 6 (Євгеній Апраксін), ВО «Батьківщина» - 35 (Володимир Мунтян), «Сила людей» - 11 (Роман Нагірний), «Наш край» - 32 (Валерій Ротар), «Відродження» - 7 (Мар’яна Косован), Опозиційний блок – 11 кандидатів (Віктор Кулюк).

До Глибоцької селищної ради балотуються 77 самовисуванців на 26 депутатських крісел. На посаду селищного голови ж подали документи висуванець від «Народного контролю» Григорій Ванзуряк та саомвисуванці Кoсть Гарячко, Сергій Цибуляк Степанович, Роман Нaгірний, Юрій Oларь.

 

Сторожинецький район

Сторожинецькій районній виборчій комісії подання з кандидатами на вибори до Сторожинецької районної ради подали десять політичних партій. Чотири партії внесли у подання своїх представників на усі 36 округів з першими номерами у списках (Аграрна партія, БПП Солідарність, Батьківщина та Радикальна партія). Інші шість політичних партій: Народна партія (35 кандидатів), Наш край (24 кандидати), Опозиційний блок (16 кандидатів), Відродження (сім кандидатів), Свобода та Громадянська позиція (по три кандидата). Вісім партій (окрім Нашого краю та Народної партії) надали подання в останній день.

У виборах до Сторожинецької міської ради виявили бажання брати участь вісім політичних партій. Чотири з них подали подання зі своїми кандидатами на усіх 26 округів + перший номер у списку (Радикальна партія, БПП Солідарність, Аграрна партія, Батьківщина). Інші чотири політичних партій: Наш край (22 кандидата), Відродження та Свобода (по чотири кандидата), Громадянська позиція (один кандидат). Шість партій (окрім Радикальної партії та Нашого краю) надали подання міській виборчій комісії в останній день.

За посаду міського голови Сторожинця боротимуться чинний мер Микола Карлійчук (від БПП Солідарність), В’ячеслав Панчук (від Відродження) та Деонізій Дьяконюк (від Громадянської позиції).

Вижницький район

До Вижницької  районної виборчої комісії подання з кандидатами для участі у виборах до Вижницької районної ради подали 11 політичних партій. Чотири політичних партії висунули своїх представників на усі 34 округи + перший номер у списку (Батьківщина, Свобода, БПП Солідарність, Аграрна партія). Інші сім політичних партій: Відродження (25 кандидатів), УКРОП (22 кандидата), Опозиційний блок (20 кандидатів), Радикальна партія (17 кандидатів), Громадянська позиція (15 кандидатів), Автомайдан (дев’ять кандидатів), Сила Людей (шість кандидатів). Дев’ять політичних партій (окрім Радикальної партії та Батьківщини) занесли свої подання до районної виборчої комісії в останній день.

Подання на реєстрацію кандидатів до Вижницької міської ради надали  тільки чотири політичні партії. Дві з них (Батьківщина та БПП Солідарність) висунули своїх кандидатів в усіх 22 округах. Інші дві політичні партії: Радикальна партія (19 кандидатів), Свобода (13 кандидатів). Усі подання були занесені до міської виборчої комісії в останній день.

За місце міського голови Вижниці змагатимуться двоє кандидатів: чинний мер Олексій Чепіль, якого висунув БПП Солідарність та самовисуванець Степан Павлюк.

Кіцманський район

До Кіцманської районної ради своїх кандидатів висунули дев’ять політичних партій: БПП Солідарність, УКРОП, Відродження, Батьківщина, Опозиційний блок, Радикальна партія, Аграрна партія, Сила Людей та Свобода. Усі подання до районної виборчої комісії були зроблені протягом останнього дня.

На виборах до Кіцманської міської ради бажання зареєструватися виявили чотири політичні партії. Три з них висунули по 27 кандидатів по округам (Батьківщина, БПП Солідарність, Свобода). Окрім них за місця до міської ради змагатиметься і Радикальна партія (13 кандидатів). Подання від усіх політичних партій були отримані міською виборчою комісією в останній день.

На виборах Кіцманського міського голови міська комісія зареєструвала двох кандидатів. Діючий мер Сергій Булега йтиме на вибори від БПП Солідарність, а Олександр Григоряк – самовисуванцем.

Путильський район

Для  участі у виборах до Путильської районної ради районній комісії подали своїх кандидатів дев’ять політичних партій. Три  з них подали список з 27 кандидатур(Наш край, Батьківщина та БПП Солідарність). Інші шість політичних партій: УКРОП та Свобода (по 26 кандидатів), Аграрна партія та Партія промисловців і підприємців (по 17 кандидатів), Опозиційний блок (14 кандидатів), Відродження (1 кандидат). Шість політичних партій (крім Нашого краю, Батьківщини та УКРОПу) зареєстрували своїх кандидатів в останній день.

На вибори до Путильської селищної ради, які відбуватимуться за мажоритарною системою відносної більшості, міською виборчою комісією було зареєстровано 30 кандидатів (28 самовисуванців та двоє кандидатів, висунутих політичною партією Батьківщина). Цікаво, що тільки вісім з них не отримають мандат, так як згідно чинного законодавства Путильська селищна рада нараховує 22 депутата.

На посаду селищного голови Путили селищною виборчою комісією було зареєстровано трьох кандидатів: діючий селищний голова Іван Повідаш (самовисуванець), Павло Боднарашик (самовисуванець) та Юрій Ткачук (від політичної партії Батьківщина). Ще один претендент балатуватися передумав та забрав документи з виборчої комісії.

Герцаївський район

Тільки один претендент зголосився подати документи на міського голову – це Василь Скрипару від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». В той час, як до міської ради хочуть потрапити шість партій: «Солідарність» – 16 (перший у списку – Василь Скрипару), «Народний контроль» – 7 (Костянтин Алпулесе), «Свобода» – 6 (Марін Герасим), «Наш край» – 14 (Валентин Цинтарь), Радикальна партія – 4 (Жанна Ігнат), «Батьківщина» – 3 (Галина Придолоб).

А вже до районної ради балотуватись будуть кандидати-висуванці від 11 політичних партій. Так, Аграрна партія подала список з 15 кандидатів на чолі з Аліною Ватаманюк, «Народний контроль» –  33 кандидати (перший в списку Сергій Горда), Опозиційний блок – 35 (Віктор Чукля), «Наш край» – 31 (Аурел Цинтарь), «Сила людей» – 18 (Олександр Платонов), УКРОП – 5 (Георгій Шодринга), Радикальна партія– 12 (Тетяна Кушнірюк), Радикальна партія – 16 (Михайло Танас), «Батьківщина» – 33 (Петро Георгіу), «Солідарність» – 35 (Іван Чиботару), «Відродження» – 5 (Резван Баштека), «Свобода» – 5 (Михайло Апатрашоаіє).

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер (#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.