На вибори до міської ради міський осередок партії «Рідне місто» висунув тезку відомого у Хмельницькому політика, засновника громадської організації «Рідне місто».

Віктор Коліщак – знаний у місті політик, колишній конкурент нардепа Сергія Лабазюка в одномандатному окрузі №188 на виборах до Верховної Ради, а також засновник громадської організації «Рідне місто». Донедавна його вважали ще й потенційним кандидатом на посаду міського голови Хмельницького.

Проте 16 вересня у місцевому інтернет-виданні було опубліковано інтерв’ю з Віктором Коліщаком, у якому, зокрема, йшлося, що він не балотуватиметься на посаду міського голови, оскільки «згідно з реформою децентралізації, у 2017 році очікуються нові місцеві вибори в об’єднані територіальні громади». Крім того, політик розповів про призупинення діяльності обласної організації партії «Рідне місто» (28 серпня 2015 р. син Віктора Коліщака Віталій склав повноваження голови обласного осередку. – Прим.).

Але виявилось, що у місцевих виборах Віктор Коліщак таки візьме участь. Однак не відомий в Хмельницькому політик, прізвище якого асоціюється у хмельничан з «Рідним містом», а його тезка. Про це стало відомо 29 вересня під час зборів міської організації партії «Рідне місто» з висування кандидатів до Хмельницької міської ради, на яких побував і представник ОПОРИ.

rídne místo Khmelnitskiy

На засіданні були присутні троє членів партії. За словами головуючого, цього було достатньо для кворуму. Під час зборів затвердили список з п’яти кандидатів у депутати міської ради (при 42+1 можливих), серед яких і Коліщак. Після закінчення засідання на запитання журналіста «Точки ОПОРИ», чому так мало кандидатів, головуючий відповів: «А навіщо більше?»

 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.