28 вересня на стенді у фойє КП «Черкасиводоканал» зявилася листівка від потенційного кандидата в мери та секретаря міськради Олександра Радуцького (БПП «Солідарність»). Зокрема, він запрошує на дитячі розваги, які проходять кожної суботи на майданчику біля фонтану «Водоканалу». На листівці також розміщений логотип політичної сили.

Cherkasy listivka1

 

Cherkasy listivka2

Нагадаємо, що 27 вересня БПП «Солідарність» подала документи 43 кандидатів в депутати Черкаської міської ради. Серед них, Олександр Радуцький є першим номером списку та кандидатом на посаду міського голови.   

Зазначимо, що так як, в листівці присутнє логотип партії – вона має ознаки агітаційного  характеру. А згідно ЗУ «Про місцеві вибори» забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, на об’єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.

Зауважимо, що після звернення ОПОРИ до представників КП "Черкасиводоканал" листівку зняли.

Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.