В останньому номері газети «Чуднівська Фортеця», власником якої є Чуднівська міська рада, опубліковано дві статті про місцеву організацію Всеукраїнської Чорнобильської народної партії «За добробут та соціальний захист народу». Газета вийшла друком 25 вересня.

 

Станом на 25 вересня 2015 року єдиною партією в Чуднівському районі, яка подала до районної ТВК виборчий список кандидатів у депутати районної ради, є місцева організація Всеукраїнської Чорнобильської народної партії «За добробут та соціальний захист народу». Список кандидатів очолив Іван Розводовський, діючий голова міської ради.

Наприкінці статті під назвою «Депутати від Всеукраїнської Чорнобильської Народної партії «За добробут та соціальний захист народу» Василь Стах та Олександр Савченко посприяли виділенню 150 тисяч гривень на опалення дитсадків», автор наголошує, яких депутатів варто обирати: «…А напередодні чергових місцевих виборів газета «Чуднівська фортеця» ще раз наголошує: ось таких потрібно вибирати депутатів. Це приклад для наслідування іншим депутатам».

0 2 Chornobylska partiya

У цьому ж номері під заголовком «Чорнобильська партія йде на місцеві вибори» опубліковано матеріал про конференцію Чуднівської районної організації Всеукраїнської Чорнобильської народної партії «За добробут та соціальний захист народу», на якій було прийнято рішення про висування діючого мера Чуднова Івана Розводовського кандидатом на посаду міського голови.

0 1 Chornobylska partiya

Відповідно до ч.7 ст.60 Закону України «Про місцеві вибори: «Засобам масової інформації під час виборчого процесу у своїх матеріалах, не обумовлених угодами, забороняється агітувати голосувати за кандидатів чи поширювати інформацію, що має ознаки політичної реклами, і поширювати будь-яку інформацію з метою спонукання виборців голосувати за певного суб’єкта виборчого процесу».  Відповідно до ч.5 ст.57 та ч.8 ст.60 Закону: «Усі матеріали передвиборної агітації повинні бути відокремленими від інших матеріалів і означені як такі» 

 
 
(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.