У місті Малин, Житомирської області, 25 вересня працівники Управління СБУ та прокуратури області  затримали голову Малинської районної ради Савченка Миколу Івановича, який є  потенційними кандидатом на посаду міського голови від партії Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ» та голову райдержадміністрації Литвиненка Володимира Миколайовича під час одержання ними неправомірної вигоди у розмірі 40 тис грн.

 

За інформацією прокуратури області: «Два посадовці за таку суму пообіцяли представнику фермерського господарства посприяти у виділенні землі для ведення сільськогосподарського виробництва». Наразі проводяться невідкладні слідчі дії та вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

0 LytvynenkoSavchekonko

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський відреагував на ситуацію та 26 вересня разом із представниками правоохоронних органів провів прес-конференцію щодо протидії корупції.

«Ця ситуація ще раз свідчить про безкомпромісність боротьби з корупцією, про те, що вибіркового правосуддя немає. Житомирська облдержадміністрація притримується чіткої позиції Президента України: корупція – наш внутрішній ворог, який ми повинні знищити. Заходи з запобігання та боротьби з корупцією в області будуть ще більше посилені», – йдеться в повідомленні на сайті Житомирської ОДА.

У Малинській міській ТВК зазначили, що Микола Савченко ще не подав документи на реєстрацію його як кандидата.

Напередодні затримання, Савченко зустрівся з жителями одного з мікрорайонів Малина, як голова районної ради. Під час зустрічі розповідав про зроблені та ініційовані ним і командою хороші справи: відремонтований садочок, лікарня, музична школа, дорога.

«Сьогодні ми декларуємо багато відповідальних і хороших справ. Як людину, за себе можу сказати, що я вимоглива, але на ряду з тим добра та вимоглива особистість. Тому сьогодні я, будучи в усіх мікрорайонах, я хочу сказати, що всі ми декларуємо і всі ми говоримо про щось, але ми для того, щоб і ви нам могли повірити, робимо якісь відповідні справи, які не стосуються сьогодні ні міського бюджету ні районного. В цілому, це ті люди, які мене сьогодні підтримують, а мене сьогодні підтримують, підприємства, бізнесові структури, які хочуть в деякій мірі вигребти місто від мусору, навести порядок у ЖКХ, навести порядок у прибудинкових територіях для цього не треба багато коштів, для цього потрібно об’єднати тих людей, які щось можуть», – зазначив Савченко.

0 Zhytomyr zustrich z vyborysiamy 2

Відповідно до ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовими особами, які займають відповідальне становище) головам Малинської райдержадміністрації та районної ради загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна  за одержання неправомірної вигоди у розмірі 40 тис. грн.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.