У Черкасах пройшли збори (конференції) майже усіх основних місцевих організацій партій про висування кандидатів у депутати, кандидата на посаду міського голови від місцевих організацій партій.

Протягом тижня відбулися збори черкаських міських організацій партій таких як: «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (21 вересня), ВО «Черкащани» (23 вересня), «Об’єднання «Самопоміч»» (22 вересня), «Опозиційний блок» (22 вересня), «Партія вільних демократів» (23 вересня), ВО «Свобода» (23 вересня), ВО «Батьківщина» (23 вересня), «Наш край» (24 вересня), «УКРОП» (22 вересня) та «Народний контроль» (24 вересня).

На кожній з цих конференцій, міські організації партій висунули кандидата на посаду міського голови. Зокрема, на зборах «БПП «Солідарність»» на посаду мера було висунуто секретаря міськради, депутата Олександра Радуцького, на засіданні ВО «Черкащани» – політичного діяча Павла Карася. Зазначимо, що 23 вересня його було офіційно зареєстровано у міській ТВК. На зборах «Об’єднання «Самопоміч»» на посаду мера запропоновано директора ФКТ «Черкаський Авторемонтний завод» Романа Шевченка, а на конференції «Опозиційного блоку» – чинного депутата міськради Володимира Гудзенка, на зборах «Партії вільних демократів» – нинішнього міського голову Сергія Одарича, а ВО «Свобода» висунула чинного депутата міськради Ярослава Нищика, у ВО «Батьківщина» – депутата обласної ради Анатолія Бондаренка, міський осередок партії «Наш край» висунув юриста-адвоката Олександра Олененка, а «Народний контроль» – громадського активіста Олександра Піньковського,  «УКРОП» – приватного підприємця Андрія Бортника. Також на засіданнях партій затвердили списки кандидатів, які балотуватимуться у депутати міськради.

Cherkasy konferencia BPP

Що цікаво, на зборах «БПП «Солідарність»» був присутній народний депутат Владислав Голуб, а головував на засіданні заступник голови держадміністрації Юрій Сас. Як він тоді зазначив, у нього на той день була одноденна відпустка, про що він подав відповідну заяву

Cherkasy konferencia Ykrop1

Засідання ж «УКРОПу» відбулося у нічному клубі «ULTRA». На офіційній сторінці міського осередку партії у Facebook, кандидат на посаду міського голови Андрій Бортник це прокоментував так: «Політика УКРОПу в м. Черкаси полягатиме перш за все в ефективному і економному використанні коштів. Ultra належить координатору міського штабу, який люб’язно зголосився провести захід в себе. Якщо для блага міста потрібно буде і надалі використовувати нестандартні методи, я це тільки підтримуватиму».

Cherkasy konferencia Samopomich

А на зборах черкаської міської організацій партії «Об’єднання «Самопоміч» були присутні лише три особи (вони і представляють міський осередок партії), які затвердили список кандидатів в депутати міськради чисельністю в  23 особи.

На конференції «Народного контролю» в списках кандидатів у депутати міськради іде її чинний депутат Богдан Колядко, який на минулих виборах зайшов від партії «УДАР». А в БПП «Солідарність» у міськраду балотуватиметься екс-депутат міської ради від «Партії регіонів» Василь Пивоваров. Цікаво й те, що між двома кандидатами у списку БПП «Солідарність» Юрієм Гончаровим (№ 8 у списку) та Олексієм Ющенком (№ 42 у списку) стався конфлікт. Останній невдоволений роботою конкурсного комітету з проведення конкурсу про перевезення пасажирів, головою якого є Ю. Гончаров. Зокрема, між ними відбулася словесна перепалка.

Також на цьому тижні обласні організації партій ВО «Батьківщина», БПП «Солідарність», «Наш край» та «УКРОП» провели обласні конференції по висуванню кандидатів в обласну раду. 

Окрім цього, надалі заплановано проведення конференції місцевої організації партії  «Радикальна партія Олега Ляшка» та обласних організацій партій: ВО «Черкащани», ВО «Свобода» та «Радикальна партія Олега Ляшка».

Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.