22 вересня Радикальна Партія Олега Ляшка в Старобільську проводила партійну конференцію з висування кандидатів до районної і міської ради. Конференція означилась скандалом між кандидатами.

confercia RPL

Після оголошення списку кандидатів до Старобільської районної ради між кандидатом до Старобільської міської ради від РПЛ Володимиром Вінником і присутніми кандидатами на конференції виникла словесна перепалка, в якій Володимир Вінник виразив невдоволення тим, що першим номером за списком РПЛ до Старобільської районної ради балотується кандидат Владислав Кравченко. Володимир Вінник обґрунтовував свою точку зору тим, що кандидата Владислава Кравченко ніхто з кандидатів не знає і ніколи не бачив, в противагу чому Володимир Козачок, представник Старобільської Координаційної Ради, привів аргумент, що дану кандидатуру було затверджено на засіданні Старобільської Координаційної Ради, на якій були присутні представники Об’єднання «Самопоміч».

Крім того більшість кандидатів виступили в захист кандидатури Владислава Кравченка, аргументуючи це тим, що Владислав Кравченко, як відмінний юрист і професійний адвокат може принести велику користь в випадку судових засідань стосовно різних питань і надавати безкоштовно послуги адвоката при розгляді судових справ. Даний інцидент завершився пропозицією Володимира Козачка до Володимира Вінника, що той може звернутись до лідера радикалів Олега Ляшка з пропозицією не затверджувати даний список кандидатів до Старобільської районної ради, на що Володимир Вінник відповів: «Враховуючи кулуарні домовленості будь-який з кандидатів може зняти свою кандидатуру». Після того Володимир Вінник заявив про зняття своєї кандидатури в депутати Старобільської міської Ради і покинув засідання.

Під час оголошення списку кандидатів в депутати Старобільської міської ради кандидатами було прийнято рішення залишити в списку Володимира Вінника і пояснити більш детальніше точку зору з необхідності залишити першим номером в списку Радикальної Партії Олега Ляшка до Старобільської районної ради кандидатуру Владислава Кравченка.

Таким чином Старобільська міська організація Радикальної Партії Олега Ляшка на партійній конференції затвердила 14 кандидатів до Старобільської районної ради і 9 кандидатів до Старобільської міської ради.

 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.