У ніч з 19 на 20 вересня у місті Мукачеві Закарпатської області невідомі обліпили білборди партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» написами – «Влада і бандити єдині».

«Наліпки» закрили собою гасла, які були опубліковані на рекламоносіях – «Змінимо Закарпаття разом!» та «Вся влада громадам».

21.09 bord solidarnist

Фото з сайту http://pmg.ua/

21 09 Mukachevo BPP

 

21 09 Mukachevo BPP 2

За словами секретаря обласної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Андрія Риби, мова йде про більш ніж 10 білбордів у Мукачеві та ще кількох на міжміських трасах.

Він наголосив, що поклейка зроблена професійно. «Є професійний друк, є професійна поклейка, – каже Андрій Риба. – Використовувалось й лазиво, тому що видно, коли працює професійний поклейщик».   Він додав, що кілька місяців тому у Мукачеві так само були обклеєні білборди, які розмістив народний депутат Валерій Пацкан із пропозицією збирати команду. Андрій Риба каже, що підозрює у зробленому руку конкретної політичної сили.

За словами Андрія Риби, найближчим часом партійці звернуться до правоохоронців із заявою про вчинене.

ОПОРА засуджує факти псування білбордів, але водночас констатує, що поява рекламоносіїв із партійною символікою до моменту реєстрації місцевого осередку партії як суб’єкта виборного процесу може бути ознакою початку проведення передчасної агітації. 

Після моменту реєстрації місцевої організації у територіальній виборчій комісії як суб’єкта виборного процесу у розміщені політичної реклами у період із 5 до 21 вересня можуть вбачатися ознаки порушення вимог частини 2 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори», згідно з якими агітація дозволяється лише з наступного дня після прийняття рішення ТВК про реєстрацію кандидата. Ведення агітації поза строками, передбаченими Законом, забороняється.

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.