За підтримки лідера місцевого осередку партії Ярослава Гришина 19 вересня у місті було організувано «Ярмарок спорту». Не дивлячись на те, що захід позиціонувався як спортивний та позапартійний, роздавали прапорці із символікою партії «УКРОП» та газету на підтримку потенційного кандидата у мери Запоріжжя Ярослава Гришина.

Лідер місцевого осередку партії Ярослав Гришин, спільно з благодійною організацією «Благодійний фонд Пантеон», Федерацією бойового самбо Запорізької області, спортивним клубом «Хорта» провели 19 вересня на каскаді фонтанів «Веселка» «Ярмарок спорту». Всім охочим роздавали прапорці із символікою партії «УКРОП» та газету на підтримку потенційного кандидата у мери Запоріжжя Ярослава Гришина.

20 09 Grishyn poster

20 09 Grishyn gazeta

На святі відбулися показові виступи спортивних секцій Запоріжжя та виступи  танцювальних колективів.  Кожен бажаючий міг детально дізнатися про вид спорту, які його зацікавив, поспілкуватися із тренерами і спортсменами, а також записатися в секцію.

Ярослав Гришин на заході розповів, що «Ярмарок спорту»націлений на розвиток спорту в місті. «Наша програма розвитку міста «Нова перспектива Запоріжжя» передбачає роботу в семи векторах. Серед них, авжеж, і частина – здорове місто,  націлений на новий підхід до інфраструктури здоров’я».

Наразі такі публічні акції жодним чином не порушують законодавство. Проте, такими діями напередодні виборів потенційні учасники нехтують стандартами демократичних, чесних і прозорих виборів та порушують принцип рівних можливостей.

Відповідно до ч.2 ст.54 «Закону України «Про місцеві вибори»: «Місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється».

Також нагадуємо, що відповідно до ч.6 ст 54 «Закону України «Про місцеві вибори»: «Підтримка місцевою організацією партії, яка висунула кандидатів на місцевих виборах, кандидатами від свого імені проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрацій фільмів, телепередач чи інших публічних заходів, а також проведення зазначених публічних заходів на підтримку місцевої організації партії, кандидата може здійснюватися лише у разі фінансування таких заходів із коштів власного виборчого фонду».

За коментарями звертайтеся:
Дмитро Арабаджиєв
Координатор виборчих програм
у Запорізькій області
380667404236
Катерина Коротченко,
Прес-секретар
380505006577
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.