Вулицями Луцька почали їздити маршрутні таксі, обклеєні логотипами Європейської партії України. Кілька таких фактів зафіксували спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА 16 вересня.

Зокрема, маршрутні таксі № 12 та № 17, що курсують вулицями обласного центру, з обох боків заклеєні політичною рекламою Європейської партії України з зображенням кількох логотипів партії та її лідера Миколи Катеринчука. Також там міститься інформація про програму «Народний адвокат», яка виходить на місцевому телеканалі за участю голови Волинського обласного осередку Європейської партії України Олени Голєвої.

Evropeyska partiya Ukrainy na marshrutnomu taksi u Lutsku

Громадянська мережа ОПОРА взяла коментар у начальника Управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Анатолія Миронюка.

«Ми за політичну рекламу на транспорті не відповідаємо. Вам потрібно звернутися до рекламодавців», - порадив Анатолій Миронюк.

Ситуацію прокоментувала потелефону потенційний кандидат на посаду Луцького міського голови, голова Волинського обласного осередку Європейської партії України Олена Голєва.

«Закон забороняє розміщувати політичну рекламу кандидатам. Я наразі не зареєстрована кандидатом і не є суб’єктом виборчого процесу. Крім того, мого зображення там немає», - зазначила Олена Голєва.

Відповідно до п. 6, ч. 9, Ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів.

За коментарями звертайтеся:
Людмила Хомич
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
+380678896667
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.