Херсонщина, як і вся Україна, вкрилася білбордами напередодні виборів. Імовірні кандидати викладають свої програмні засади у візуально-текстових повідомленнях на рекламних площах. Часто те, що вони обіцяють досягти, будучи обраними, не відповідає повноваженням і можливостям депутатів місцевого рівня.

Наочні рекламні повідомлення від великих політичних партій  є стандартними, і не мають регіонального забарвлення. Так, ВО «Батьківщина» обіцяє контракту армію та справедливі тарифи.  Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» пропонує «Зберегти країну». Партія «Опозиційний блок» - «за! Мир». Українське об’єднання патріотів «УКРОП» закликає замінити паради перемогами.

Але є і місцевий креатив.

Так, імовірна кандидатка від Всеукраїнської партії Духовності і Патріотизму Ксенія Рибакова закликає  «відстоювати інтереси всіх мам», а сама партія пропонує себе «для життя, для людей, особисто для тебе».

16-09-1-Kherson-polit-reklama

16-09-2-herson-polit-reklama

Борис Сіленков, колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації (2005 – 2010 рр.) презентує свою команду як команду «Маршалла».

16-09-3-Kherson-polit-reklamа

А Роман Хомусяк, від Радикальної Партії Олега Ляшка, нове обличчя у місцевому політикумі, просто пропонує «покращити наше місто» і дає свій номер телефону.

16-09-4-Kherson-polit-reklama

Потенційний кандидат від Партії «Громадянська позиція» Ігор Кураян обіцяє допомогти місту так, як він допомагає бійцям.

16-09-5-Kherson-polit-reklama

А Михайло Опанащенко, колишній народний депутат - регіонал від Херсонщини (2012-2014 рр.), який у 2014 році очолив Ліберальну партію України, а нині збирається балотуватися на посаду мера, ще з серпня зайняв велику кількість рекламних носіїв своїм зображенням та загальними закликами. А от наразі з’явилися білборди, з яких видно, що Опанащенко буде йти від Політичної партії «Відродження».

16-09-6-Kherson-polit-reklama

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.