11 вересня у національному палаці мистецтв «Україна» в місті Києві відбувся перший конгрес «американського типу» політичної партії «Рух за Реформи», який зібрав декілька тисяч людей. Було оголошено список потенційних кандидатів на місцевих виборах та озвучено головні месседжі для виборців.

12 09 Конгрес Рух за Реформи

Конгрес, із запізненням на годину, розпочався із виступу дівчат-барабанщиць та короткого перформансу. Незабаром на сцені з’явився ведучий: «Рух за Реформи – молоді та успішні люди, що не планували і не займалися політичною діяльністю раніше. Це - реальний громадський контроль, це – нові особистості, що хочуть бачити Київ успішним та комфортним містом».

Згодом після невеликого промо-ролику, виступу шоу-квартету «Аустурія» та промови лідера партії «Рух за Реформи» Сергія Думчева, що «ніколи до цього, як і решта членів партії, не займався політичною діяльністю» розпочалась публічна презентація кандидатів. 

12 09 Представлення кандидатів

Нижче наводимо представників партії «Рух за Реформи», що на конгресі були представлені як майбутні кандидати на місцевих виборах.

Лідер партії «Рух за Реформи»ДУМЧЕВ СЕРГІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ

  1. ПОГИБА ОЛЕКСАНДР ПАВЛОВИЧ
  2. БЕРЕСТ КОСТЯНТИН ЄВГЕНОВИЧ
  3. РІВНИЙ СЕРГІЙ ПЕТРОВИЧ
  4. ІЗМАЙЛОВ АНТОН ІГОРЕВИЧ
  5. КОРОСТЕЛЬОВ СВЯТОСЛАВ ІВАНОВИЧ
  6. ЯКИМЕЦЬ ВАДИМ ІВАНОВИЧ
  7. ТУРІЙ АНДРІЙ ІВАНОВИЧ.
  8. СПІВАКОВ МАКСИМ МАРКОВИЧ
  9. ЯКІЛЯШИК ОЛЕКСАНДР МИХАЙЛОВИЧ
  10. ХОМЕНКО ВОЛОДИМИР МИКОЛАЙОВИЧ
  11. НАГОРНИЙ ГЕОРГІЙ ВІТАЛІЙОВИЧ
  12. СОВА ВЛАДИСЛАВ АНАТОЛІЙОВИЧ
  13. РОНІС ОЛЕКСІЙ МИХАЙЛОВИЧ
  14. КОРЕНЕВИЧ НАТАЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА
  15. КОЗИРЄВ СВЯТОСЛАВ МИКОЛАЙОВИЧ
  16. КУРИЛКО АНДРІЙ ВАЛЕНТИНОВИЧ
  17. СІВКО ОЛЕГ ОЛЕКСАНДРОВИЧ
  18. КОЛІСТРАТЕНКО НАДІЯ ОЛЕКСАНДРІВНА
  19. ФЕДОРЕНКО ОЛЕКСІЙ ВІКТОРОВИЧ
  20. АНІСЬКОВИЧ ПАВЛО ЮРІЙОВИЧ
  21. СТАРОВОЙТ ОЛЕКСАНДР ВАСИЛЬОВИЧ
  22. РОДИНСЬКИЙ ІГОР ОЛЕГОВИЧ
  23. РЕПА ОЛЕГ МИКОЛАЙОВИЧ
  24. МАКСИМЕНКО СЕРГІЙ ДМИТРОВИЧ
  25. ПОПОВ ВЯЧЕСЛАВ АНАТОЛІЙОВИЧ

Попри те, що ведучий конгресу неодноразово зазначав про те, що «у партії немає випадкових людей та тих, хто займався політикою раніше», все ж декілька людей із представленого вище списку вже були кандидатами на попередніх виборах. Зокрема, на довиборах в Київраду у січні 2015 року Рівний Сергій Петрович був кандидатом по 57-му округу (Шевченківський район), а Якимець Вадим Іванович по 8-му (Дарницький район).

Ще один представник партії Роніс Олексій Михайлович кандидував  як мінімум двічі – на виборах до Київради у травні 2014 року по 12-му окрузі (Дарницький район) від Партії Ветеранів Афганістану та у жовтні 2014 на Позачергових виборах народних депутатів України вже як самовисуванець по 212-му окрузі (Дарницький район), де набрав 1120 голосів і посів 13-те місце. 12 09 Олексій Роніс

Сам же лідер політичної партії «Рух за Реформи» Сергій Думчев на попередніх Позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року був №20 у виборчому списку Партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна".

Окремо варто відзначити, що до представлених на конгресі потенційних кандидатів у депутати увійшли також Турій Андрій Іванович та вже згаданий Рівний Сергій Петрович - засновники ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «Рух за Реформи», що активно займається благодійністю у Києві.

Власне після представлення кандидатів, дехто з них ще залишився виступати, щоб ще раз презентовали програму партії: скорочення кількості чиновників на 50% та комунальних підприємств на 60%, впровадження електронної документації, реформування комунальних ЗМІ, впровадження адресних пільг для певних груп населення, реформування сервісу паркування. Як стверджували виступаючі, вже за рік ефективного управління бюджет міст Києва може зрости у троє.

 Завершився конгрес виступами балету «А6» та півгодинним концертом Арсена Мірзояна, що, до речі, є потенційним кандидатом від Об’єднання «САМОПОМІЧ» до Запорізької міської ради. 

12 09 Арсен Мірзоян

Додамо, що після закінчення першого конгресу партії «Рух за Реформи» представниками Громадянської Мережі ОПОРА неподалік станції метро «Палац Україна» була зафіксована роздача грошей учасникам з’їзду, «які були у спеціальних списках». Деякі з них на умовах анонімності повідомили, що отримали «лише по 45-70 грн».

За коментарями звертайтеся:
Андрій Савчук
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у місті Києві
066 29 28 784