На Полтавщині з кожним днем все більше зявляється нової агітпродукції. Потенційні кандидати наввипередки бронюють білборди та розміщують на них рекламу своїх політичних сил. Так, станом на 11 вересня у Полтаві зафіксовано довготерміновими спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА білборди партій «Відродження», «Батьківщина», «Солідарність-Блок Петра Порошенка», «Наш Край», «Партія Простих Людей», «Рідне місто». Крім цього, із друкованої періодики, на якій розміщена політична реклама та агітація потенційних кандідатів у мери міста, волонтери розповсюджують газету «Солідарність», «Відродження Полтавщини», «Нова Полтава», «Про Місто» та «Наш край».

 

Вулицями міста зафіксовані рекламні носії із символікою політичної партії «Відродження», на якій зображений народний депутат України Олег Кулініч.

Білборди у центрі міста від партії «Батьківщина» обіцяють своїм виборцям справедливі зарплати та пенсії.

У місті також розміщені борди політичної партії «Наш Край».

Сітілайти зайняла партія «Солідарність-Блок Петра Порошенка».

Екс-голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко піарить себе на білборді «Рідне місто».

Свої політичні амбіції демонструє на сітілайті Генадій Сікалов. Власник полтавського сайту «Останній Бастіон».

 

Спостерігачі ОПОРИ дослідили газету «Солідарність» та виявили, що на ній немає жодних вихідних даних. На місці, де повинні знаходитись вихідні дані зазначена адреса, за якій виборець може знайти приймальню партії.

0 11 09  1

 

На шпальтах газети «Відродження Полтавщини» активно піариться народний депутат України Олег Кулініч. Член депутатської групи «Партія «Відродження». Тираж газети – 400 000 примірників.

0 11 09  4

Газета «Нова Полтава» належить потенційному кандидату у мери міста Полтави Льва Жиденку.

0 09 11  6

Новий інформаційний всеукраїнський бюлетень у місті - «Наш Край». Поки що вийшов лише один примірник накладом у 200 000. Розповсюджується кур’єрською службою по скринькам.

0 11 09 7

ОПОРА нагадує, що згідно частини 2 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори»місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.

Зауважимо, що після офіційної реєстрації партії та кандидата згідночастині 6 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори»передвиборна агітація здійснюється за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі. Використання для передвиборної агітації коштів з інших джерел забороняється.

Громадянська мережа ОПОРА закликає дотримуватися принципу рівних можливостей та не порушувати законодавство України.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
 
Анна Мосієнко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380982856796