27 та 28 серпня у Києві пройшли екологічні майстер-класи для дітей віком від 6 років. Захід проводився активістами Громадянської мережі ОПОРА в рамках Арт-пікніка Слави Фролової у парку ім. Пушкіна.

Під час майстер-класу малеча навчилася робити веселі еко-іграшки, що називаються «трав’яничками».

Секретом виготовлення цікавинок поділилася місцевий координатор житлово-комунальних програм громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька: «Щоб зробити «трав’яничок», потрібно змішати тирсу з насінням трави та помістити це все у звичайну капронову панчоху, яку, до того ж, можна розмалювати різнокольоровою гуашшю. Далі слід поливати «еко-ляльку» щодня впродовж тижня, поки з неї не проросте трава».

За два дні майстер-клас відвідало близько 60 дітей, не рахуючи їхніх батьків. Усі учасники, від малого до великого, з радістю долучалися до хендмейду в руслі живої природи, відчувши себе одночасно екологами, художниками, майстрами і майстринями.

Діти вправлялися у креативі, фарбували «трав’яничків» у патріотичні кольори та дарували одне одному з любов’ю виготовлені іграшки.

Під час тренінгу Аліна Брезіцька у казковій формі розповіла дітям про основні правила енергозбереження та поводження з ресурсами. Немало корисної інформації почерпнули для себе і батьки. Для того, щоб поради не забулися, активісти ОПОРИ роздали присутнім буклети і плакати Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні".

00123

001123

 

За коментарями звертайтесь:

місцевий координатор житлово-комунальних програм

Громадянської мережі ОПОРА

Аліна Брезіцька

тел.: +38 063 685 95 28