Нещодавно Україна відзначила День Незалежності. До цієї події активісти Громадянської мережі ОПОРА у Дніпропетровську приурочили проведення інформаційної кампанії під гаслом: «Збережи своє тепло взимку!».

 

Рухаючись вулицями Героїв Сталінграда та Титова, активісти розповсюджували інформаційні постери, в яких містяться поради про заходи з енергоощадності в оселі. Вони привертали увагу зацікавлених громадян на прості, проте, на жаль, не популярні способи економії ресурсів. Пояснювали важливість проведення енергозберігаючих заходів як для свого будинку, так і для держави в цілому.

 

«Ми розказали мешканцям навколишніх багатоповерхівок про раціональне використання ресурсів, акцентували увагу на корисних механізмах економії у роботі з побутовою технікою. У переддень холодів наші волонтери консультували перехожих щодо можливості скористатись державною та місцевою програмами у співфінансуванні термомодернізації свого будинку, і цим зробити власне життя теплішим та комфортнішим»

Небайдужі перехожі просили по декілька примірників буклетів та плакатів для того, аби подітилися інформацією з сусідами та залучити їх до утеплення спільної будівлі.

«День Незалежності – це чи не найактуальніший привід зробити подарунок державі та внести свою частку в енергетичну незалежність країни. І це під силу кожному громадянину України!» – підкреслив експерт

Зазначимо, що захід проходив за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».