19 серпня в приватному секторі міста Чернігова активісти Громадянської мережі ОПОРА провели вуличну акцію «Збережемо тепло свого дому». Під час заходу мешканцям приватних садиб пропонували буклети про те, як, докладаючи мінімум зусиль, можна зекономити тепло в приватному будинку.

19-08-15-07

 

Мешканці міста, з якими спілкувалася координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА, цікавилися програмами державної підтримки заходів із термомодернізації. Запитання стосувалися механізмів відшкодування вже вкладених грошей.

Чернігівчани також запитували про особливості «зеленого тарифу» та можливості отримання кредиту на придбання сонячних батарей. Малозабезпечені мешканці приватного сектору в ході проведення акції дізналися, де можна отримати детальну інформацію про механізм надання субсидій, адже самі вони досить скептично налаштовані щодо заповнення документів.

Відтак можна зробити висновок, що містянам недостатньо інформації про реформи, які відбуваються у житлово-комунальному господарстві. «Для того, аби кожен міг підготуватися до зими заздалегідь, необхідно поширювати інформацію про методи та можливості застосування усіх без винятку способів економії», – підкреслила координатор.

Інформаційні матеріали, які отримали жителі Чернігова, були підготовлені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», та містять важливі факти щодо того, як досягнути високого рівня енергоефективності у побуті.