Питання, пов’язані з адаптацією інфраструктури міста до вимог людей, які пересуваються на велосипедах, обговорювались 30 липня у бібліотеці ім. Гончара в рамках першої «Муніципальної лабораторії ідей».

31-07-15-04-01

До обговорення були запрошені громадяни, які пересуваються по місту за допомогою велосипедів; велосипедисти професійного рівня; представники УДАІ УМВС України в Херсонській області, а також департаменту житлово-комунального господарства міської ради, департаменту містобудування та землекористування міської ради, управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку міської ради, управління комунальної власності міської ради.

Крім того, в обговоренні брали участь громадські активісти, представники громадських організацій, у тому числі Громадянської мережі ОПОРА. Під час заходу мова йшла про організацію велосипедних доріжок, велопарковок, дорожньої розмітки та знаків для велосипедистів. Також обговорювались інші питання, пов’язані з цією проблемою.

Учасники зустрічі висловили багато корисних та цікавих ідей. Зокрема, на думку місцевого координатора житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітти Олійник, розвиток велосипедної інфраструктури в Херсоні – це новий поштовх до екологічності.

«Дуже добре, що місцева влада йде назустріч велосипедистам. Для чого спалювати дороге пальне, зношувати автомобіль, якщо до роботи 7-15 км можна проїхати велосипедом. Але мешканці міста почнуть надавати перевагу екологічному та економічно вигідному двоколісному транспорту лише тоді, коли це стане безпечним та зручним. І перший крок до цього – обговорення потрібних змін з самими велосипедистами, громадськими активістами, спеціалістами. Як представник громадської організації, яка опікується проблемами екології та енергозбереження, я дуже рада, що в Херсоні цей крок вже зроблено. Наступне завдання громадських активістів – пильнувати за тим, щоб за обговоренням проблем йшли реальні дії з боку місцевої влади», – прокоментувала подію Аелітта Олійник.

 

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел: +38 050 931 42 22