На двох виборчих дільницях активісти ОПОРИ помітили фотографування виборцями виборчих бюлетенів під час проміжних виборів в 205 окрузі в Чернігові. В першому випадку, зафіксованому на виборчій дільниці № 740998 (школа №9, спортивна зала, вул.Олександра Молодчого, 21) ,  виборчий бюлетень фотографував молодий чоловік, який провів виборця до кабінки, зачекав, поки той проголосує, а потім біля урни сфотографував бюлетень. Коли спостерігачі почали з’ясовувати обставини, то молодий чоловік покинув дільницю. Їх було помічено пізніше, як вони сідали в машину. Про інцидент повідомлено правоохоронні органи.

Інший випадок стався на дільниці № 741013 (КП ЖЕК №6, актова зала, вул.Одинцова, 9Б,). Там виборець прийшов голосувати з дитиною. Коли він підійшов до урни, то дав до рук дитини бюлетень, де було видно, за кого він проголосував, і сфотографував її. Під час розмови з виборцем, той пояснив, що зробив це на пам’ять для себе.  

Відповідно до ст. 159  Кримінального кодексу України, умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів або референдуму, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах або референдумі, карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.