3 липня 2015 року в Хмельницькому відбулася вулична інформаційна акція «Збережи тепло у своєму місті». 

На вулицях Кам’янецькій, Гагаріна та Володимирівській представники Громадянської мережі ОПОРА провели ряд зустрічей з місцевими жителями. Городянам надавали консультації щодо шляхів заощадження ресурсів у побуті, і зокрема – економії тепла.

04-07-15-03-01

Так, місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник при розмові з хмельничанами докладно зупинялася на перевагах участі в державній програмі з енергоефективності. Ця програма дозволяє мешканцям багатоповерхівок, якими управляють ОСББ, а також приватних будинків проводити утеплення будівель, установку індивідуальних теплових пунктів та інші заходи, отримуючи компенсацію від держави за закуплені матеріали.

«Деякі українські ОСББ та власники будинків уже скористалися умовами цієї програми, замінивши газові котли на негазові, а також утепливши свої оселі. Тепер вони економитимуть на опаленні до 50 %», – наголосила Аелітта Олійник.

Також місцевий координатор ОПОРИ закликала мешканців Хмельницького ощадливіше ставитися до використання електроенергії, води та газу. «Для цього варто виробити прості звички: слідкувати, аби з кранів надаремне не витікала вода, вимикати світло, коли в ньому немає потреби, завжди вимикати на ніч електроприлади. Тим, хто споживає багато електроенергії, стануть у пригоді двозонні лічильники. Вони дозволять заощаджувати кошти, споживаючи більше електроенергії вночі, коли вона дешевша», – пояснила містянам Аелітта Олійник.

Окрім проведення консультацій, представники ОПОРИ роздали хмельничанам буклети та інформаційні листівки від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», в яких пояснювались шляхи заощадження ресурсів у побуті. Також на інформаційних дошках біля під’їздів багатоповерхівок та зупинок громадського транспорту були розклеєні плакати із докладним поясненням способів економії тепла, води, газу та світла в квартирах.

04-07-15-03-02

За докладнішою інформацією звертайтесь:
Місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел: +38 050 931-42-22