28 червня у Запоріжжі відбувся масштабний велопробіг – «Критична маса Запоріжжя». Захід організувала громадська організація «Запоріжжя велосипедне». Представники Громадянської мережі ОПОРА також приєднались до велопробігу.

30-06-15-03-01

 

Незважаючи на погану погоду о 10 ранку набережну на правому березі Запоріжжя заполонили велосипедисти. Загалом до акції «Критична маса Запоріжжя» вирішили долучитися близько 150 активістів. Мета заходу – вказати місцевій владі на проблеми, з якими кожного дня зіштовхуються велосипедисти, долаючи платину, коли їдуть на роботу з правого на лівий берег міста.

Велосипедисти проїхали головною вулицею Запоріжжя – вул. Перемоги, та виїхали на Майдан Героїв, який знаходиться біля стін Запорізької обласної держаної адміністрації. Там вони провели мітинг на підтримку велосипеду як виду транспорту. Основний тезис, який активісти хотіли донести до чиновників: «Ми не блокуємо рух – ми і є рух!»

30-06-15-03-02

Координатор акції та заступник голови громадської організації «Запоріжжя велосипедне» Олексій Добряков сказав, що акція, не зважаючи на сильний дощ, пройшла на високому рівні. «Варто відзначити, що це вже друга подібна акція у Запоріжжі. Перша була у травні. За моїми підрахунками, сьогодні на заході було близько 150 людей, а це означає, що є людям це цікаво. Мінус в тому, що знову не було міліції, а плюс – були представники ДАЇ, які супроводжували нам під час усього руху. Наша організація планує проводити подібні акції раз на місяць. Сподіваємось, що з кожним разом до нас долучатиметься все більше людей», – зазначив Олексій.