20 червня у парку відпочинку Дубовий Гай відбулось урочисте закриття Днів Сталої енергії у Запоріжжі. Під час заходу були відзначені нагородами та подяками всі державні установи та громадські організації, які допомагали в організації Днів Сталої енергії. За вагомий внесок у проведення заходів відзнаку отримали також волонтери Громадянської мережі ОПОРА.

Під час закриття Днів Сталої енергії відбулося також підбиття підсумків фото-квесту «Збережи енергію», який організували представники Громадянської мережі ОПОРА. Так, грамотами та цінними подарунками – екосумками та чашками з емблемами організаторів – нагородили трьох учасників акції. Серед них – Володимир Грицанчук, експерт програми «UNIDO» (Швейцарія), який надіслав фотографії блокпосту для військових із сонячними батареями та приклади використання альтернативних джерел енергії. У фото-квесті також взяли участь і родина ЗвєрєвихСергія та Віри, які представлять компанію «ТермоТехнології»: вони прислали фотографії тих об’єктів у Запоріжжі, які вже використовують альтернативні види енергії, а саме – сонячні батареї та колектори, а також вітряки. А представники ВАТ «Інфоком ЛТД» прислали фотографії своєї компанії, приміщення якої отримують живлення завдяки сонячним батареям.

22-06-15-01-01

Координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА у Запоріжжі Катерина Коротченко відзначила високий рівень фото-робіт учасників квесту та підвела підсумки Днів Сталої енергії: «Я дуже рада, що ми розпочали важливу роботу разом з громадськими організаціями міста та міською владою. Ці Дні Сталої енергії показали, що ми можемо працювати разом на благо рідного міста. Я задоволена тим, які акції нам вдалося реалізувати за ці декілька днів. Так, з громадської організацією «Запоріжжя велосипедне» ми домовились про регулярні акції «Велосипедом на роботу», а з учасниками фото-квесту вирішили співпрацювати та реалізовувати інші цікаві проекти. Лише об’єднавши зусилля ми зможемо досягнути головних цілей у цьому напрямку – зменшення енергоспоживання у місті та викидів CO2 в атмосферу, а також залучення нових джерел альтернативної енергії».

22-06-15-01-02

Нагадаємо, що Дні Сталої енергії проходили в Запоріжжі в період з 16 по 20 червня. Проект відбувався за підтримки Запорізької міської ради, Асоціації «Енергоефективні міста України», Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа у Україні», Громадянської мережі ОПОРА та ряду інших громадських організацій міста.

За коментарями звертайтесь:
Місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Катерина Коротченко
тел.: +38 050 500 65 77