18 червня в рамках Днів Сталої Енергії у Запоріжжі за підтримки Громадянської мережі ОПОРА, громадської організації «Запоріжжя велосипедне» та Запорізької міської ради відбулась акція «Велосипедом на роботу».

Всі учасники заходу, а це близько півсотні велосипедистів, приїхали після роботи до стін Запорізької міської ради. Там відбувся мітинг на підтримку велосипеду як міського транспорту.

19-06-15-06-01

Під час акції представник громадської організації «Запоріжжя велосипедне» Олексій Добряков розповів, що в місті щодня на роботу їздить близько тисячі запоріжців: «Під час руху велосипедисти зіштовхуються з безліччю проблем: і відсутність велодоріжок, і високі бордюри. Однак вже перші зрушення є. Так, в Запоріжжі за ініціативи громадськості будуть робити перші доріжки для велосипедистів, а це – перший крок до відновлення велосипеду як одного з провідних міських видів транспорту», – зазначив Олексій Добряков. Також активіст уточнив, що такі акції за участі велосипедистів проходять в рамках Днів Сталої Енергії по всій Україні.

У свою чергу координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Катерина Коротченко наголосила, що велосипед – притаманний європейським містам вид транспорту, екологічний та безпечний для природи. Для Запоріжжя – міста із далекою від ідеалу екологічною ситуацією – велосипед може стати одним із символів нової еко-перспективи, за якої кількість шкідливих викидів у місті скорочуватиметься з року в рік.

19-06-15-06

«Я дуже рада, що, незважаючи на погану погоду, ми сьогодні можемо поспілкуватися із людьми, які щодня їздять на роботу велосипедом. Я впевнена, що з кожним роком таких людей буде все більше. Від себе хочеться закликати запоріжців по можливості не тільки пересідати на велосипед під час відпочинку на Хортиці, але й використовувати його під час поїздок в магазин чи на роботу, тим паче, що по місту вже є багато велопарковок, які сприяють таким поїздкам», – зазначила Катерина Коротченко.

Нагадаємо, що акція «Велосипедом на роботу», як і чимало інших заходів у рамках Днів Сталої Енергії в Запоріжжі, відбулася за сприяння проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»

За коментарями звертайтесь:
Місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Катерина Коротченко
тел.: +38 050 500 65 77