13 травня в Запоріжжі, в обласному «Центрі Молоді», відбулась ділова гра для студентів на тему «Європейський вибір України очима молоді». Захід пройшов за сприяння Громадянської мережі ОПОРА та Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Цього разу гра зібрала п’ять студентських команд: Класичний Приватний Університет (КПУ), Запорізька Державна Інженерна Академія (ЗДІА), Запорізький Національний Університет (ЗНУ),  Запорізький Державний Медичний Університет (ЗДМУ) та Запорізький Інститут Економіки  та Інформаційних Технології (ЗІЕІТ).

01 DSC0048

На ключовому етапі ділової гри команди запорізьких вузів презентували домашні «заготовки» на тему «Енергоефективність та енергозбереження на прикладі країн ЄС та України».

Так, студенти Медичного Університету презентували приклади енергозбереження в таких країнах, як Німеччина, Польща  та Угорщина. Вони також наголосили, що в Запорізькій області вже працює одна сонячна і вітряна станції. Представники КПУ та ЗІЕІТу розповіли про шляхи енергозбереження в домашніх умовах. Дівчата з Інженерної академії представили готовий проект дитячого садочку, який можна побудувати, використовуючи всі методи енергозбереження, починаючи від форми будівлі і закінчуючи енергозберігаючими лампами. А команда Запорізького Національного Університету розповіли про політику  енергозбереження в країнах ЄС.

За словами одного з організаторів заходу, координатора житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Катерини Коротченко, подібні заходи вкрай необхідні як самій молоді, так і людям, які працюють у сфері енергозбереження та комунального господарства – енергоменеджерам та чиновникам, адже дають змогу поглянути на енергоефективність незамуленим оком. Також К. Коротченко зазначила, що приємно здивована рівнем усіх проектів, представлених в ході змагання, адже всі вони заслуговують на найпильнішу увагу громадськості.

02 DSC0393

В напруженій інтелектуальній боротьбі переможцем стала команда ЗІЕІТа, друге місце було за ЗДІА, третє здобули студенти з КПУ, четверте за ЗДМУ і на п’ятому розташувались представники ЗНУ. Всі переможці та учасники отримали цінні подарунки від Представництва ЄС в Україні та Громадянської мережі ОПОРА. 

 

Місцевий координатор житлово-комунальних програм

Громадянської мережі ОПОРА

Катерина Коротченко

тел.. 050 500 65 77