14 квітня у приміщенні Павлоградської міської ради відбулася зустріч активістів Громадянської мережі ОПОРА з чиновниками міськради, відповідальними за реалізацію політики енергозбереження в місті.

В ході зустрічі начальник управління комунального господарства і будівництва Павлоградської міської ради Юлія Дейнеженко повідомила про те, що управління наразі активно працює над доопрацюванням Плану дій Сталого Енергетичного розвитку міста Павлоград (ПДСЕР). Планується, що громадське обговорення Плану дій та його розгляд на сесії Павлоградської міської ради відбудуться уже у вересні 2015 року. В свою чергу, активісти ОПОРИ рекомендували чиновникам звернути увагу на новоприйняті закони України стосовно енергосервісних контрактів (т. зв. ЕСКО) та врахувати їх при доопрацюванні ПДСЕР.

Про енергозберігаючі заходи, які вже проводяться в Павлограді, розповів начальник відділу енергозбереження міськради Андрій Завгородній. Зокрема, чиновник повідомив, що біля під’їздів значної частини павлоградських багатоповерхівок вже встановлено енергозберігаючі антивандальні лампи.

Насамкінець зустрічі активісти Громадянської мережі ОПОРА передали представникам міської ради інформаційні буклети та плакати з порадами для мешканців міста щодо енергозбереження у власних оселях для розповсюдження серед громадськості Павлограда.

Такі ж плакати та листівки активісти самостійно поширювали в людних районах Павлограда в рамках місцевого етапу акції «Збережи енергію у своєму місті», що відбувається за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».