Відтермінування повноцінної виборчої реформи в Україні може призвести до негативних наслідків політико-правового та фінансового характеру. По-перше, криза довіри громадськості й експертного середовища до правлячої більшості виникне через недотримання зобов’язань, закріплених у Коаліційній угоді від 21 листопада 2014 р. Документ передбачає перехід до пропорційної виборчої системи з відкритими списками для парламентських виборів протягом І кварталу 2015 р. та впровадження реформи законодавства про місцеві вибори протягом першого півріччя 2015 року. По-друге, відсутність поступу у проведенні належної реформи може призвести до іміджевих втрат України через порушення міжнародних зобов’язань, зокрема, перед Євросоюзом, Радою Європи і ОБСЄ, та поставити під загрозу отримання повноцінної міжнародної фінансової і політичної підтримки на шляху реформ.

DSC 0592

Як відзначає Ольга АЙВАЗОВСЬКА, координатор парламентських і виборчих програм ОПОРИ: «Реформа виборчого законодавства про парламентські та місцеві вибори є однією з найдешевших для реалізації реформ. Водночас без політичної волі, а також залучення експертного середовища така реформа не матиме успіху».

Денис КОВРИЖЕНКО, радник з юридичних питань Міжнародної фундації виборчих систем, наголошує: «Ми вже були свідками так званої “виборчої реформи” 2011 та 2013 років, коли громадськість і експертне середовище були використані владою для легітимації вигідних їй норм та змішаної системи. Часові рамки реформи звужуються, а дискусії щодо її змісту, як і за попередньої влади, проводяться кулуарно, непрозоро та без залучення експертного середовища і громадськості. Багато депутатів взагалі не мають уявлення про те, що ж являє собою пропорційна система з відкритими списками, впровадження якої вони лобіюють».

DSC 0557

Експерти закликали Голову Верховної Ради України забезпечити виконання свого доручення від 3 лютого 2015 року щодо створення саме при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Робочої групи з питань реформування законодавства про парламентські та місцеві вибори. Водночас фракції парламентської коаліції повинні оприлюднити позиції стосовно змісту виборчих систем, які мають застосовуватися на майбутніх парламентських та місцевих виборах, а також забезпечити пошук консенсусу навколо систем і основних процедур, делегувавши уповноважених представників фракцій до складу Робочої групи з питань удосконалення виборчого законодавства. Учасники прес-конференції наголосили, що Комітет Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя повинен забезпечити діяльність такої Робочої групи на засадах відкритості, прозорості та інклюзивності.

DSC 0563

 

ЗАЯВА Про ризики бездіяльності парламентської коаліції щодо реформування виборчого законодавства

 

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА
тел./факс: (044) 286-26-70
 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.  

Моніторинг парламенту |Website | Facebook

Twitter (#виборчареформа; #рада8; #опора)