10 листопада стало відомо про остаточні результати виборів по п’яти мажоритарних округах Волинської області, так як Центральна виборча комісія визнала обраним останнього народного депутата з регіону.

0 volynski partiji

 0 volynski mazjorytarnyky

В одномандатному виборчому окрузі № 19 (м. Володимир-Волинський) перемогу здобув висуванець політичної партії «Народний Фронт» Ігор Гузь. За результатами виборів він отримав 30,69 % голосів виборців. Основний його конкурент самовисуванець Костянтин Зінкевич набрав 17,33 % голосів. Третім став висуванець ВО «Свобода», нардеп попереднього скликання, Євген Мельник з результатом 10,72 %. Таким чином 5 листопада ЦВК визнала заступника голови Волинської облради Ігоря Гузя обраним народним депутатом України.

0 i.huz

У виборчому окрузі № 20 (м. Горохів) переміг самовисуванець Сергій Мартиняк, що набрав 35,24 % голосів виборців. Його основний суперник Володимир Бондар, що балотувався від партії «Блок Петра Порошенка» отримав 20,53 % голосів. Третім у цьому окрузі став Роман Карпюк (ВО «Батьківщина»), який отримав результат у 9,08 %. 7 листопада Сергія Мартиняка, рішенням ЦВК було офіційно названо народним депутатом ВРУ VIII скликання. До слова, саме від 20 округу цей політик обирався у парламент попереднього скликання.

0 s.martyniak

В 21-му виборчому окрузі (м. Ковель) 6 листопада народним депутатом України було визнано депутата VII скликання Степана Івахіва. Він, балотуючись як самовисуванець, здобув підтримку 63,49 % голосів виборців. Це є найвищий результат серед усіх мажоритарників на Волині. На другому місці – Сергій Дружинович від політичної партії «Сила людей», який набрав 14,12 %, на третьому – Михайло Гетьман від ВО «Батьківщина» з результатом 9,15 %. Відзначимо, що перемогу у цьому окрузі політик святкує вже вдруге (спершу у 2012 році).

0 s.ivakhiv

Найзапекліша конкуренція була у 22-му виборчому окрузі (м. Луцьк). Тут мали місце і блокування роботи ОВК, і судові спори між кандидатами. Причиною цьому була дуже мала різниця голосів між першим та другим кандидатами – лише 28 голосів. Та попри все, ЦВК 9 листопада визнала обраним народним депутатом України командира другої роти батальйону «Айдар» Ігоря Лапіна. Він, як висуванець партії «Народний Фронт», отримав 24,24 % голосів виборців. Дуже мало відстала від нього самовисуванка Ірина Констанкевич, що здобула підтримку 24,21 % виборців. Третім в цьому окрузі став Роман Іванюк від партії «Блок Петра Порошенка», який набрав 10,93 % голосів.

0 i.lapin

У виборчому окрузі № 23 (смт Маневичі) переможцем став самовисуванець Ігор Єремеєв. Саме цього нардепа попереднього складу парламенту (від цього ж округу) ЦВК 10 листопада оголосила обраним депутатом. За результатами виборів він отримав 40,90 % голосів виборців округу. Друге місце зайняла висуванка ВО «Батьківщина» Людмила Кирда (22,17 %), третє – самовисуванець Федір Веніславський (12,88 %).

Також Центральною виборчою комісією 10 листопада встановлено офіційні результати виборів по багатомандатному округу. В розрізі округів Волинської області результати голосування мають такий вигляд:

Найбільшу підтримку волинян здобула партія «Народний Фронт», за яку проголосувало 33,22 % виборців. Вдвічі менший результат отримала партія «Блок Петра Порошенка» - 16,89 %.

За партію «Об’єднання «Самопоміч» проголосувало 11,46 % волинських виборців, а Радикальну партію Олега Ляшка підтримало 9,70 % волинян.

7,48 % голосів отримала партія «ВО «Батьківщина». Також подолала на Волині виборчий бар’єр й партія «ВО «Свобода» - 6,38 %, котра однак не пройшла до парламенту.

 
Мая Голуб,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
 
За коментарями звертайтеся:
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)