Кандидат у 203 виборчому окрузі (з центром в Новоселиці Чернівецької області) Іван Семенюк не оскаржував рішення Чернівецького окружного адміністративного суду щодо перерахунку голосів на всіх дільницях округу. Про це ОПОРІ повідомив керівник Новоселицького районного штабу самовисуванця Івана Семенюка Георгій Нікітович. Таким чином, у зв’язку з відсутністю апеляції, рішення Чернівецького окружного адміністративного суду вступило в законну силу.

Нагадаємо, 31 жовтня Чернівецький окружний адміністративний суд прийняв постанову, згідно з якою у задоволенні судового позову кандидата Івана Семенюка до окружної виборчої комісії (ОВК 203) відмовлено повністю. Самовисуванець вимагав визнати бездіяльність ОВК 203 та здійснити перерахунок на всіх дільницях округу. Проте, позивач не надав суду необхідних доказів, що й стало причиною відмови у задоволенні позову.

Згідно з офіційних даних Центральної виборчої комісії після опрацювання 100 % протоколів, з мінімальним відривом від Івана Семенюка в 1,6 % переміг кандидат від "Блоку Петра Порошенка" Григорій Тіміш. На підставі оригіналів протоколів окружної виборчої комісії про підсумки голосування Комісія встановила результати позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року у 203 одномандатному виборчому окрузі, визнавши обраним народним депутатом України Григорія Тіміша.

Детальніше:
Надія (ВІРНА) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)