31 жовтня Чернівецький окружний адміністративний суд прийняв постанову, згідно з якою у задоволенні судового позову кандидата Івана Семенюка до окружної виборчої комісії (ОВК 203) відмовлено повністю. Самовисуванець вимагав визнати бездіяльність ОВК 203 та здійснити перерахунок на всіх дільницях округу. Проте позивач не надав суду необхідних доказів, що й стало причиною відмови у задоволенні позову.

Відео (судді зачитують рішення):

Копія постанови:

postanova

Вказана постанова може бути оскаржена у дводенний строк з моменту проголошення. Спостерігач ОПОРИ намагався дізнатись у представника позивача, чи той подаватиме апеляцію. Однак представник кандидата Івана Семенюка сказав, що наразі говорити не готовий.

Нагадаємо, що 29 жовтня після оприлюднення окружною виборчою комісією 203 територіального виборчого округу попередніх результатів голосування кандидат в народні депутати в цьому окрузі самовисуванець Іван Семенюк подав до суду позов з вимогою перерахунку голосів виборців на всіх дільницях та звинуватив ОВК в бездіяльності. Про деталі позову ОПОРА повідомляла раніше.

Станом на 16:00 31 жовтня у 203 окрузі вже підраховано 100 % голосів та згідно інформаційної системи Центральної виборчої комісії Іван Семенюк посідає друге місце із результатом 19 597 голосів (27,14 %), поступаючись першому місцю на 1 156 голосів.

Детальніше:
Григорій Сорочан,
тел.: +380636286772, g.sorochan(at)opora.org.ua
Надія (ВІРНА) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
 
Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.orgта на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)