31 жовтня вночі о 01:00 члени окружної виборчої комісії разом із документацією та технікою залишили приміщення ОВК у смт Велика Новосілка та зараз прямують до Києва. Про це повідомляє прес-служба спільної кампанії спостереження за виборами ДОО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА.

Станом на 12:00 члени комісії перебували у Полтавській області. У дорозі їх супроводжують правоохорнці.

Як відомо, вчора члени ОВК № 59 прийняли рішення перенести місце засідання ОВК до Києва. Наразі правоохоронні органи на прохання ЦВК намагаються встановити місцеперебування членів окружної виборчої комісії.

 

Контактна інформація для преси:
Олександр Іванов,
прес-секретар спільної кампанії громадського спостереження у Донецькій області

 

Про громадське спостереження за виборами

Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
У Донецькій області громадське спостереження за парламентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітету виборців України».