22 жовтня у місті Хмільник (виборчий округ №13) стріляли в агітатора від кандидата у народні депутати Петра Юрчишина (самовисування).

За інформацією прес-служба кандидата у нардепи Петра Юрчишина, «близько 13.00 активісти штабу Петра Юрчишина розклеювали агітаційні плакати свого кандидата. У той момент, коли вони підійшли до транспортної зупинки біля лікарні у м.Хмільнику і хотіли вивісити плакат, до них під’їхав автомобіль. Із салону автівки вискочило кілька молодиків, які у грубій формі почали пояснювати агітаторам, що клеїти плакати тут не можна, бо на дошці уже розміщено агітацію їхнього кандидата у депутати Миколи Катеринчука. На відмову агітаторів виконувати ці рекомендації невідомі відреагували миттєво. До місця пригоди під’їхало ще два автомобіля із київськими та тернопільськими номерами (АА 2509 МЄ та ВС 2332 ВМ), із салону яких вискочило кілька молодиків. За словами активістів, у руках одного із них був травматичний пістолет. Без попередження та з погрозами чоловік почав стріляти по неслухняних агітаторах. Одна із куль влучила у ногу агітатора».

У прес-службі Петра Юрчишина вважають, що це були представники кандидата у народні депутати Миколи Катеринчука («Блок Петра Порошенка»).

За словами керівника виборчого штабу кандидата у народні депутати Петра Юрчишина Наталі Холод, «це не міг бути ніхто інший як представники Миколи Катеринчука, оскільки зараз йде дуже активна передвиборча боротьба між двома конкурентами».

У виборчому штабі кандидата у народні депутати Миколи Катеринчука заперечують, що це були їхні представники і вважають, що «агітатори кандидата в народні депутати у виборчому окрузі №13, самовисуванця Петра Юрчишина влаштували між собою бійку із застосуванням вогнепальної зброї».

«Зрозуміло, що там де замішані гроші, завжди виникатимуть конфлікти. Ймовірно, що ті хто скуповував голоси і влаштували бійку зі стріляниною», - повідомив Руслан Чорнолуцький, довірена особа кандидата в народні депутати Миколи Катеринчука.

Міліція проводить розслідування інциденту, який мав місце у м. Хмільнику.

Відео надані штабом Петра Юрчишина

Довідково. Подія сталася у виборчому окрузі №13 (центр місто Калинівка). Петро Юрчишин – кандидат у народні депутати по виборчому округу №13, самовисуванець. Микола Катеринчук – кандидат по ВО №13 від Політичної партії «Блок Петра Порошенка».

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.