На території 99 виборчого округу (Центр: місто Кіровоград, Ленінський район. ОВО включає: частина Кіровського, частина Ленінського районів міста Кіровоград) курсує громадський транспорт з розміщеною на ньому та в ньому агітацією кандидатів у народні депутати по цьому округу Артема Стрижакова (самовисування) та Олександра Гавриленка (Блок лівих сил).

Політична реклама Артема Стрижакова розміщена у тролейбусах підприємства «Єлисаветградська транспортна компанія», а Олександра Гавриленка - в маршрутках та автобусах підприємства «Олікс».

Kirov 99 reklama v transporti 2 Kirov 99 reklama v transporti 3

Kirov 99 reklama v transporti 6 Kirov 99 reklama v transporti 8

На запитання спостерігача ОПОРИ, директор компанії «ОЛІКС» Дмитро Вінницький відповів, що договір на рекламу заключений не з кандидатом, а з рекламним агентством, і що йому не було відомо, що це є порушенням Закону. І пообіцяв відреагувати і політичну рекламу з громадського транспорту прибрати.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що розміщення агітації в громадському транспорті є грубим порушенням Закону України «Про вибори народних депутатів», адже це чітко заборонено  ч.9 ст.74 цього Закону: «Розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування громадського користування забороняється».

прес-секретар кампанії спостереження Громадянської Мережі ОПОРА в Кіровоградській області
За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.