22 жовтня біля офісу штабу партії «Сильна Україна», який очолює народний депутат України і кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №129 самовисуванець Микола Жук, відбулася акція, яку органзував «Правий сектор».

За словами координатора «Правого сектору» в Миколаївській області Михайла Борсука (до речі, він сам є зарееєстрованим кандидатом у народні депутати, але по 131 округу), «Правий сектор» вирішив підтримати почату 21 жовтня «акцію» миколаївців, які розклеїли на сміттєвих контейнерах листівки з фото кандидата Жука «Увидел Жука – бросай сюда». І провести символічну люстрацію, тому що вважає, що народним депутатам, які підтримали 16 січня 2014 року «диктаторські закони», - не місце в парламенті (Жук дійсно голосував за ці закони).

Для цього під офіс був привезений сміттєвий контейнер, на який Борсук наклеїв великий плакат «Увидел Жука – бросай сюда», а під двері офісу був принесений манекен з фотокарткою кандидата, який після невеличкого мітингу був вкинутий у сміттєвий контейнер і закиданий яйцями.

Zkyk 1

Zhyk 2

Будівля офісу не постраждала.

Варто відзначити, що напередодні у штабі Жука спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА прокоментували появу листівок на сміттєвих баках, розцінивши це як неповагу до виборців. Зазначимо, сама листівка не містить вихідних даних, що є порушенням пункту 7 статті 69 Закону України «Про вибори народних депутатів»: «Друковані матеріали передвиборчої агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, яке належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

 

За коментарями звертайтеся:
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                                                                     
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)