Здійснено напад на агітаторів кандидата від “Народного фронту” Сергія Кузана. Серед нападників свідки впізнали людей, схожих на представників кандидата-самовисуванця Володимира Кацуби.

Про це повідомив спостерігачу ОПОРИ довірена особа кандидата Сергія Кузана — Костянтин Піддубний. За словами Валентина Хоменка, Дениса Власова, Ольги Кравченко, Владислава Сєргєєва - працівників виборчого штабу мажоритарника по 175 ВО Сергія Кузана - 22 жовтня вони планували провести агітаційну роботу в селі Черкаська Лозова в Дергачівському районі. О 10:50 на в'їзді в село агітатори зробили зупинку з метою розпланувати розвіз друкованих матеріалів серед мешканців.

В цей самий момент їхній автомобіль заблокував інший — Volkswagen чорного кольору  з номерами АХ1020, з якого вийшли четверо чоловіків. Вони погрожували агітаторам, двох з них — Валентина Хоменка та Дениса Власова - декілька разів вдарили, намагалися забрати ключі від автомобіля, зірвали агітаційний банер з заднього скла, нишпорили в особистих речах агітаторів та деякі, зокрема речі Дениса Власова, забрали з собою. За словами потерпілого — це сумка, в якій знаходилися документи, телефон, гроші, ключі. Також вони заволоділи агітаційною продукцію. Після чого правопорушники сіли в свій автомобіль та залишили місце події.

У нападниках свідки впізнали схожих на наближених до самовисуванця та нардепа Володимира Кацуби людей - Олександра Токарєва, Геннадія Лазарєва та Петра Каверзіна. Геннадій Лазарєв та Петро Каверзін - депутати Дергачівської райради, в період, коли Володимир Кацуба очолював Дергачівську РДА, були його заступниками. Останній також виконує обов'язки помічника народного депутата Володимира Кацуби.

На місце злочину викликали працівників міліції, які прийняли заяву про злочин та вилучили докази. Одним з них став запис з відеореєстратора, встановленого на автомобілі агітаторів. Також двоє потерпілих направили до лікарні для зняття побоїв та проведення відповідної судово-медичної експертизи.

foto news 23 10 Kharkivska obl napad na agitatoriv

За даним фактом слідчим відділом Дергачівського РВ ГУМВС України в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 КК України — грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб. В разі доведення провини правопорушників, їх дії тягнуть за собою позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

За інформацією Відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Харківській області, особи двох злодіїв, які знаходилися в іномарці, встановлено. “Імена фігурантів справи оголосити не можемо, так як слідство продовжується. На даний момент проводяться заходи з метою встановлення інших учасників злочину та їх розшук. Судово-медична експертиза проводилася сьогодні о 9:00, тому її результати поки не встановлені” - повідомили телефоном ОПОРІ у Відділі зв'язків з громадськістю.

dovidka news 23 10 

postanova news 23 10

Фото та відео надані виборчим штабом кандидата від “Народного фронту” Сергія Кузана. За словами Костянтина Піддубного, вказані на записі день, місяць та час відповідають дійсності, на відміну від року. “Це технічна помилка, як виставляти рік на відеореєстраторі власник автомобіля не знає” — прокоментував ситуацію довірена особа кандидата.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)