У Тернополі на вулиці Збаразькій встановили білборд партії «Опозиційний блок». Не пройшло і декілька днів, як знайшлися радикальні противники цієї політичної сили, які червоною фарбою пошкодили політичну рекламу.

0 ternopil

 

Довготерміновий спостерігач ОПОРИ по округу №163 у місті Тернопіль  Василь Томчишин зазначає:  «Запитавши перехожих про їхнє ставлення до таких радикальних методів боротьби з цією політичною силою, більшість радила використовувати більшу кількість фарби. На Тернопільщині будь-яка реклама, агітація політичних сил, які заплямували себе за часів Януковича, викликають тільки агресію».

Відзначимо, що це перший випадок застосування фарби для нищення агітаційних матеріалів політичних конкурентів у Тернополі. Однак і він може кримінально караним правопорушенням, адже згідно з ст. 157 п.2 Кримінального кодексу України: «Ті самі діяння, поєднані із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, або іншим способом, - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років».

Нагадаємо, що на Тернопільщині кандидат в народні депутати від «Радикальної партії Олега Ляшка» раніше псував передвиборчу агітацію кандидата від Блоку Петра Порошенка Тараса Юрика, наклеївши на них наліпки «ТУШКА».

0 ternopil2

За коментарями звертайтеся:
Ергешова Рустамакоординатора Громадської мережі ОПОРА в Тернопільській області
+380989928330, [email protected]
 
Юрій Смикпрес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Тернопільській області
+380977808830
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Twitter: https://twitter.com/opora (@opora)