Кандидат Олександр Дубінін закликає виборців взяти з собою на дільницю агітаційну листівку.

Кандидат в народні депутати по виборчому округу № 30 (Центр: місто Дніпродзержинськ, Заводський район. ОВО включає: Баглійський, Дніпровський райони, частина Заводського району міста Дніпродзержинська) Олександр Дубінін закликає виборців порушити виборче законодавство, взявши з собою на дільницю агітацію кандидата, щоб не забути за кого потрібно голосувати.

Спостерігачі ОПОРИ виявили агітаційну листівку кандидата в народні депутати від партії Блок Петра Порошенка Олександра Дубініна. Зовні листівка виглядає доволі інформаційно – повідомляється про дату виборів, номер, за яким в бюлетені можна знайти партію Блок Петра Порошенко, а також самого депутата від партії. В інформації міститься заклик до виборців взяти з собою дану листівку на дільницю, що є прямим порушенням Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Dnipro news 22 10 2014 Dnipro3 news 22 10 2014

Олександр Дубінін, з 2011 керівник ПАТ «Дніпроазот», що належить групі «Приват» Ігоря Коломойського - голови Дніпропетровської ОДА. З 2010 – депутат Дніпропетровської обласної ради, позапартійний, висунутий ПП «Україна майбутнього».

Нагадаємо, відповідно до п. 2 ст. 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування.

Згідно п. 22 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: З часу припинення передвиборної агітації відповідно до ч. 2 ст. 70 цього Закону забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії - суб'єкти виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати. Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п'ятниці перед днем голосування відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

 

За коментарями звертайтеся:
Анна Дзюра – прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380969204820
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.