Запорізькі спостерігачі ОПОРИ зафіксували факт роздачі листівок з чорним піаром стосовно кандидата у народні депутати по 82 ВО від партії «Блок Петра Прошенка» - Вадима Кривохатька.

Як повідомлять спостерігачі ОПОРИ в середу зранку у запорізькому районі (82 округ, входить Гуляйпільський, Вільнянський, Запорізький, Новомиколаївський, Пологівський райони, частина Оріхівського району) невідомі особи роздавали листівки під назвою «Батьківщина Всеукраїнське об’єднання». У цій листівці зокрема йшла мова проте, що Вадим Кривохатько має дім у Німеччині, що він нічого не робить для свого району та те, що він був не прибічником Майдану.

У цій же листівці є і інша інформація, в якій Владислав Куценко (самовисуванець по 82-му округу) позиціонує себе, як людина, яка прагне  зменшити ціну на газ для населення та зробити багато чого гарного для свого округу.

Примітно, що на листівці немає вихідних даних.

22 4ornyjPR2 

22 4ornyjPR 

22 4ornyjPR3

У штабі партії «Блоку Петра Порошенко» ОПОРІ коментують дану ситуацію наступним чином:

«У нас є домовленість із всіма демократичними силами, а це зокрема «Народним фронтом», та ВО «Батьківщиною» проте, що ми будемо співпрацювати на цих виборах. Рейтинги наших кандидатів ростуть, і тому наші опоненти із «Опозиційного блоку» роблять все можливо для того, аби дестабілізувати наші відносини, тому і роздають листівки, які є наче від ВО «Батьківщина».

ОПОРА нагадує, що відповідно до п. 10 статті 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України” забороняється розповсюдження недостовірних або наклепницьких відомостей про кандидата у депутати. Такі дії є адміністративним правопорушення відповідно до статті 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що Вадим Кривохатько є відомим фермером, має фермерське господарство "Кривохатько В.В.", а також є директором ТОВ "Райцентр". У 2012-му році Вадим Кривохатько балотувався по 82-му округу, тоді він набрав 27%, а переміг на окрузі Олександр Дудка, який набрав 40%.

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
Прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.