Кандидат у народні депутати від Блоку Петра Порошека по 153-ому виборчому кругу (Гощанський, Корецький, Острозький, Рівненський райони, частина м. Рівне) Олексій Муляренко неодноразово повідомляв Громадській Мережі ОПОРА про безпідставну відмову з боку районної комунальної газети «Вісник Кореччини» друкувати його агітаційні матеріали. Хоча, відповідний договір між кандидатом та ЗМІ укладений ще 8 жовтня 2014 року.

У день укладення договору кандидат направив на електронну адресу видання матеріал передвиборчої агітації з проханням надіслати рахунок на його оплату. Жодної реакції з боку редакції «Вісник Кореччини» не надійшло. Вже 15 жовтня Олексій Муляренко відправив повторний супровідний лист з доданими матеріалами передвиборчої агітації для їх розміщення у зазначеній газеті. Також була надіслана заява кандидата з проханням надати інформацію чи буде розміщений його матеріал на сторінках наступного номеру видання, що мав вийти 18 жовтня 2014 року. Проте, станом на 20 жовтня ні публікацій в газеті ні відповіді про причини її відсутності штаб кандидата не отримав.

У той же час, на сторінках зазначеної газети постійно публікується передвиборча агітація іншого кандидата в одномандатному виборчому окрузі № 153 – Юрія Вознюка, що йде до Верховної Ради України за підтримки Політичної партії «Народний фронт».

По цьому факту кандидат у народні депутати Олексій Муляренко надіслав адміністративний позов до Корецького районного суду Рівненської області. Кандидат вимагає визнати протиправною бездіяльність редакції газети «Вісник Кореччини», щодо нерозміщення на сторінках ЗМІ його передвиборчої агітації та зобов’язати газету розмістити на своїх шпальтах його рекламу відповідно до умов договору.

Muljarenko 1 Muljarenko2

Muljarenko3 Muljarenko 4

Вже 21 жовтня відбувся суд, який постановив задовільнити вимогу кандидата щодо визнання бездіяльності комунальної газети «Вісник Кореччини». Проте сам кандидат відмовився надалі розміщувати в цьому ЗМІ свої агітаційні матеріали, так як вихід наступного номеру видання припадає на 25 жовтня, день, коли передвиборча агітація заборонена.

Громадянська мережа ОПОРА в свою чергу зазначає, що, відповіно до ч.1 ст. 68 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» надання кандидатам у депутати в одномандатних округах площ у друкованих засобах масової інформації здійснюєтья з додержанням принципу рівних умов.

За детальнішою інформацією звертайтесь до
Координатора спостереження за Позачерговими виборами народних депутатів України у Рівненській області
Анатолія Бондарчука
т. (096) 918-74-08
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.