Причина звернення до міліції – порушення правил агітації, а саме відсутність вихідних даних на агітаційній продукції.

Кандидат в народні депутати по округу №159 (центр – місто Глухів) Сергій Лисенко звернувся до Глухівського відділу УМВС з заявою, в якій звинуватив самовисуванця Ігоря Палагина у порушенні Закону України «Про вибори народних депутатів України». Він дорікає конкуренту в тому, що той не вказує відомості про відповідального, обладнання та тираж на агітаційних матеріалах, як цього вимагає чинне законодавство.

Зокрема для пояснення обставин до місцевого відділу міліції був запрошений колишній сільський голова с. Соснівка Глухівського району Микола Буряк. Позаяк в його друкованому зверненні до жителів Глухівщини, де він характеризує суспільно-політичну та економічну ситуацію в країні та районі, а також закликає підтримати кандидата Ігоря Палагина, немає вихідних даних.

В коментарі ОПОРІ Микола Буряк заявив, що всі агітаційні листівки кандидата Ігоря Палагина містять вихідні дані, а що стосується його звернення, то він не вважає його передвиборчою агітацією, а своєю особистою думкою на висловлювання якої він має конституційне право. Микола Буряк не є довіреною особою кандидата та зазначає, що не належить до його виборчого штабу.

На парламентських виборах 2012 року Микола Буряк був кандидатом в народні депутати від політичної партії «УДАР Віталія Кличка» але зняв свою кандидатуру незадовго до дня голосування.

Сергій Лисенко є тезкою одного з лідерів перегонів на цьому окрузі, висуванця ВО «Батьківщина» Віктора Лисенка

За коментарями звертайтеся:
Олександр Хоруженко - координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області
+380509120278
https://www.facebook.com/oleksandr.khoruzhenko
Ірина Стегній – прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.