Напередодні виборів у Чернігові почастішали прояви брудних технологій та хуліганства. Як повідомляє довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, сьогодні невідомі облили зеленкою агітаційну продукцію, намет та літніх агітаторів Комуністичної партії України.

Свідком хуліганства став активіст мережі ОПОРА 22 жовтня, проходячи повз активістів Комуністичної партії України. На очах спостерігача мережі двоє хуліганів підбігли до намету та, обливши з шприців зеленкою агітаторів та продукцію, повтікали геть.

До відома, днями прес-служба Чернігівського ОК КПУ повідомляла, що 21 жовтня групою невідомих осіб було скоєно напад на агітаційний пост Компартії України і кандидата в народні депутати по 205-му виборчому округу Едуарда Шумана. «Молодики були вдягнені у балаклави та мали при собі ножі. Встигли порізати лише агітаційний намет», - запевняє прес-служба.

ОПОРА вже повідомляла про прояви хуліганства на Чернігівщини, проте це перший випадок, безпосереднім свідком якого вдалося стати члену команди мережі.

ОПОРА нагадує, що такі дії містять ознаки злочину, а саме перешкоджання діяльності суб’єкта виборчого процесу (ч. 1 статті 157 Кримінального Кодексу України).

 

Ольга Рись
прес-секретарвиборчих програм
Громадянської мережі ОПОРАв Чернігівській області
093 790 90 94
За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.