Кандидат у народні депутати по 90 окрузі Юрій Петрик у Білій Церкві Київської області виступав на святі, організованому школою №. 22, а також – висаджував з дітьми саджанці калини, надані місцевим осередком ВО «Батьківщина», пише місцеве видання «БЦ news».

Мова йде про День Таращанського масиву у Білій Церкві, який відзначали 15 жовтня. Юрій Петрик не лише кандидат, а й начальник управління освіти і науки, депутат Білоцерківської міської ради. Висувається від ВО «Батьківщина».

mas3 sad

Фото з сайту БЦ news

Громадянська мережа ОПОРА інформує, що участь Юрія Петрика в заході, організова ваному школою, має ознаки використання адмінресурсу. Адже начальник управління освіти у матеріалі, опублікованому на «БЦ news», позиціонується як чиновник, партієць і мажоритарник. Ось як характеризують його у публікації: «Серед почесних гостей свята - начальник управління освіти і науки, депутат Білоцерківської міської ради, кандидат у народні депутати України Юрій Федорович Петрик - людина, яка захищає інтереси дітей всього міста, школярів та їх педагогів, дбає про розвиток та удосконалення освітньої галузі, створення належних умов для навчання і виховання юних громадян Білої Церкви.»

Окрім виступу на заході в іпостасі почесного гостя, Юрій Петрик також висаджував калинові саджанці. «Насамкінець заходу школярі разом із гостем свята Юрієм Петриком посадили калинову алею», - пише білоцерківське видання та ілюструє цей факт фотографіями. У цій же публікації читаємо, що саджанці закупила міської організації ВО «Батьківщина» і оголошує про це ведуча заходу.

Громадянська мережа ОПОРА не втомлюється нагадувати кандидатам, що передвиборча агітація на заходах такого штибу недопустима. Частина 4 статті 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів» інформує: «Забороняється проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, у яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії - суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями.»

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.