У Голованівську, що на Кіровоградщині (ВО 101), кандидат Віталій Грушевський займається непрямим підкупом за кошти благодійного фонду. Публікації про діяльність кандидата з’являються у місцевих ЗМІ.

У газеті "Вісник Голованівщини" за 18 жовтня одна із сторінок повністю присвячена благодійному фонду "Відродження поколінь" та його засновнику кандидату по 101 виборчому округу Віталію Грушевському (самовисування).

В статтях йдеться про те, що В. Грушевський вручає Голованівській школі нові комплекти спортивних форм, у Голованівській районній лікарні відремонтований автомобіль швидкої допомоги, Клинівським та Лебединським школамподаровані електроплити для їдальнь. Також повідомляється про виділення фондом "Відродження поколінь" коштів на ремонт доріг с. Ємилівки, на придбання опалювального приладу Розкішненській школі та на розчищення території Голованівського кладовища.

Kirov Nepriam pidkup

Слід зазначити, що на сторінці газети міститься позначка: «політична реклама».

Грушевський Віталій з 2012 народний депутат України від Партії Регіонів. Зараз входить в депутатське об'єднання "За мир та стабільність". Засновник фонду "Відродження покоління".

Згідно ч.6 ст.68 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: Передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Кандидати у депутати, зареєстровані у загальнодержавному окрузі, можуть здійснювати передвиборну агітацію за кошти виборчого фонду партії. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

Згідно ч. 14 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.


прес-секретар кампанії спостереження Громадянської Мережі ОПОРА в Кіровоградській області
За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.