Сьогодні невідомі особи в м. Рівному (152-ий виборчий округ) пошкодили сіті-лайти із зовнішньою рекламою політичної партії «Опозиційний блок». Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА виявили два зіпсовані сіті-лайти по вулиці Київська. Зовнішня реклама партії замальована фарбою синього, жовтого та чорного кольорів. На одному з сіті-лайтів зловмисники дописали слово «Ригі».

0 Opozycijnyj blok1

Нагадуємо, що Політична партія «Опозиційний блок» створена за рахунок об’єднання шістьох політичних партій для участі у позачергових виборах до Верховної ради України. Серед них: «Партія розвитку України», партія «Центр», «Нова політика», «Державний нейтралітет», «Україна — Вперед!» і «Трудова Україна». Виборчий список партії зареєстрований ЦВК 24 вересня 2014 року. Зокрема від  Опозиційного блоку до нового парламенту балотуються Юрій Бойко, Михайло Добкін, Нестор Шуфрич, Наталія Королевська, Сергій Льовочкін, тобто колишні соратники В. Януковича і міністри уряду Азарова.

Це вже не перший випадок пошкодження зовнішньої реклами політичних партій на Рівненщині. Днями зіпсовані біл-борди політичної партії ВО «Батьківщина» спостерігачі ОПОРИ виявили в смт Млинів, що входить до 154-го виборчого округу (Здолбунівський, Демидівський, Дубенський, Млинівський, Радивилівський райони). Два біл-борди з розміщеною рекламою політичної сили невідомі закидали брудом. Один пошкоджений щит знаходиться в центрі селища, інший по трассі Млинів-Рівне.

Про це Громадянська мережа ОПОРА писала раніше.

Згідно п. 6 ч. 2 ст. 68 та ч. 25 ст. 74 Закону«Про вибори народних депутатів України» псування біл-бордів можна кваліфікувати як порушення виборчого права. Перешкоджання здійсненню права на проведення передвиборчої агітації тягнуть за собою відповідальність, встановлену законом України. Відповідно до ч.26 ст.74 цього ж закону, у разі надходження до Центральної виборчої комісії або окружної виборчої комісії заяви чи іншого повідомлення щодо порушень, що мають ознаки вчинення кримінального чи адміністративного правопорушення, відповідна виборча комісія невідкладно надсилає зазначене повідомлення до відповідних правоохоронних органів.

0 Opozycijnyj blok2

 

За детальнішою інформацією звертайтесь до:

Координатора спостереження за Позачерговими виборами народних депутатів України у Рівненській області
Анатолія Бондарчука
т. (096) 918-74-08
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.