Представники кількох черкаських громадських організацій та кандидати в депутати 30 вересня підписали меморандум «За чесні вибори без підкупу та адмінресурсу». Окрім цього, було підписане звернення до кіровоградців, яких закликають не продавати свій голос. Нагадаємо, що по округу № 101, що на Кіровоградщині нині балотується Михайло Поплавський (народний депутат, який виграв у 2013 році на черкаському окрузі № 194; його неодноразово підозрювали у підкупі виборців).

На зустрічі представники громадськості, зокрема, Даниїл Майоров (ГО «Ультрас Черкаси»), Іван Києнко (ГО «Самооборона Майдану в Черкаській області»), Сергій Яковенко (ГО «Автомайдан Черкаси») та Вікторія Феофілова (громадський рух «Чесно») підписали кілька заяв та угод з кандидатами та розповіли про мету громадсько-політичної акції «За чесні вибори без підкупу та адмінресурсу».

Спочатку активісти зачитали своє звернення, після чого пояснили, що з кожним кандидатом укладається угода, згідно з якою він обіцяє «не підкупати виборців, не використовувати адмінресурс, і не розповсюджувати наклепницьку інформацію про інших кандидатів». У разі порушення цих умов, громадські організації мають право повідомити про це ЗМІ та правоохоронні органи про факти порушень угоди.

Як повідомили ініціатори акції, на підписання угоди вже погодилось керівництво партії «Народний фронт» та «Блок Петра Порошенка». Її надіслали також іншим партіям і кандидатам-мажоритарникам.

Загалом на заході угоду підписали кандидати по округу № 194 (центр –м. Черкаси) Анатолій Бондаренко (ВО «Батьківщина») та Андрій Габров («Народний фронт»), кандидат по округу № 197 (центр – м. Канів) Станіслав Овчаренко (ВО «Батьківщина») та Наталія Нетовкіна, як представник ГО «За процвітання Черкащини».

Нагадаємо, Наталії Нетовкіній відмовили у реєстрації в ЦВК та, за її словами, не надали письмової постанови про відмову для оскарження в суді. На її думку, це створюється для недопущення демократичних сил до влади, які «будуть протестувати та створюватимуть третій майдан біля ЦВК».

Cherkasy kandadaty dogovir

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.                 У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/

http://oporaua.ck.ua/(регіональний сайт)

Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)