Відома українська журналістка Соня Кошкіна постом у Фейсбуці публічно заперечила, що коли-небудь агітувала за «Народний фронт». Така інформація поширювалася в агітаційній продукції від цієї політичної сили. Листівка-газета, що вводить в оману виборців, зафіксували у Київській області спостерігачі ОПОРИ.

У пості в Фейсбуці Соня Кошкіна повідомляє, що ситуацію обговорила з Вікторією Сюмар і Сергієм Гайдаєм та, що допустили неправду на сторінки агітаційної продукції райтери. Але випадок викликає обурення. В обласному штабі «Народного фронту» в коментарі Громадянській мережі ОПОРА повідомили, що у Київській області цей інформаційний листок більше поширюватись не буде, хоча тираж розповсюджується центральним штабом.

 - Все, що від нас залежить, ми, як Київська область, зробимо, - зазначила прес-секретар київського обласного виборчого штабу «Народного фронту» Лариса Григоренко. – Щоб ця листівка більше не поширювалася.

У центральному штабі пообіцяли передзвонити – і не зробили цього. Тож гарантій, що брехлива поліграфія не поширюватиметься надалі, ОПОРА надати виборцям не може.

1-1aKoshkina

Нагадаємо, у Броварах у газеті «Народного фронту» під виглядом позитивних відгуків про цю політичну силу спостерігачі ОПОРИ виявили, окрім інших порушень, текст відомої української журналістки Соні Кошкіної, що насправді стосувався комбатів і журналістів у Верховній Раді.

Юридична експертиза Громадянської мережі ОПОРА виявила у факті тиражування цієї агітаційної продукції факт введення в оману виборців (частина 2 статті 6 ЗУ «Про вибори народних депутатів»), маніпуляції з принципами фінансування агітаційної кампанії, а також - частини 7 статті 69 Закону щодо вихідних даних.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.