У Львові з’явилися перші антиагітаційні матеріали, спрямовані проти Президента України Петра Порошенка та його політики щодо розв’язання конфлікту на Сході країни.

З агітаційних наметів «Підтримуй референдум за вступ до НАТО» виборці отримуюють випуски газети «Вечірні Вісті». Друкований засіб інформації позиціонує себе як спецпроект всеукраїнської суспільно-політичної газети, проте, зважаючи на велику кількість позитивних статей про ВО «Батьківщина» та намети, з яких їх розповсюджують, можна зробити висновок про явну заангажованість видання.

Основний месидж, який намагаються донести до львів’ян, стосується здачі інтересів Донбасу. У матеріалах газети, виборців переконують, що «частину території Донбасу за рішенням парламенту передали Росії», «російські війська можуть безперешкодно залишатися на території України» та що «на три роки буде узаконено владу терористів».

Після цього, поруч з фото Юлії Тимошенко, читачам пропонується план порятунку країни. Лідерка «Батьківщини» обіцяє добитися скасування путінських законів, яким легалізували «окупацію України».

VV Poroshenko  VV Tymoshenko

Наразі інших прикладів антиагітації у Львові не виявлено.

Додаткова інформація:
Ірина Швець,
прес-секретар кампанії спостереження у Львівській області
 063 628 68 40.
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.