У Вінниці на офіційному сайті міської ради з’явився новий розділ, через який виборці можуть дізнаватися, до якої виборчої дільниці належить їхній будинок.

Через цей розділ за посиланням можна перейти на сайт Державного реєстру виборців, а зареєструвавшись на ньому, можна також перевірити наявність своїх персональних даних у Реєстрі, щоб бути впевненим, що у день голосування дані будуть у списку виборців.

Новий сервіс «Виборчі дільниці»  http://drv.vmr.gov.ua/ у Вінниці створенодля того, щоб у жителів міста не виникало труднощів з пошуком місця голосування.

Зайшовши у цей розділ, потрібнообрати вулицю, за якою зареєстровано виборця, та номер будинку, і програма видасть номер округу і адресу виборчої дільниці. З початком роботи дільничних виборчих комісій на сервісі будуть також зазначені номери телефонів відповідних дільниць.У цьому ж розділі можна перевірити наявність своїх даних у Державному Реєстрі виборців.

Як розповів довготерміновому спостерігачу Громадянської Мережі ОПОРА начальник Вінницького ВВ ДРВ Анатолій Синявський, спеціальний додаток на сайті Вінницької міської ради – це новинка, яку Вінниця запровадила першою в Україні.

«Надіюся, що успішність проекту викличе зацікавлення інших міст і вони перейматимуть досвід Вінниці. Є також задум, щоб адресу виборчої дільниці таким же шляхом як на сайті, можна було перевірити також у прозорих офісах на терміналах», - зазначив Анатолій Синявський.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.